Въпросът с исканата оставка на председателя на ДАНС Пламен Тончев

...
Въпросът с исканата оставка на председателя на ДАНС Пламен Тончев
Коментари Харесай

Румен Радев няма да освободи шефа на ДАНС

Въпросът с желаната оставка на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев е завършен. Това заяви президентът Румен Радев пред публицисти.

Днес президентът е изпратил формален отвод да освободи Тончев от поста. Причините са – претекстовете на министър-председателя не дават отговор на закона.

Президентът съобщи, че ще се запознае с претекстовете на министър-председателя

Радев разяснява и дълга на " Булгартрансгаз " и таксата за транспорт на съветски газ с думите, че България " става тясна за манията за великолепие на някои хора ".

" Преди месец споделих, че новата вноска ще декапитализира " Булгартрансгаз " и ще има мощно негативна реакция в Европа. Тогава ръководещите шумно го отхвърлиха. Днес сякаш стартират да осъзнават вредата, която сами предизвикват ", сподели Радев.

Според премиера ръководителя на ДАНС утвърждава противозаконните дейности на своя заместител

Дългът на " Булгартрансгаз " към този момент е над 250 млн. лева и няма по какъв начин да се отпише - доходи в бюджета следващата година няма да дойдат, уточни още президентът.

" България към този момент се сочи с пръст като обезсърчителен сътрудник и Унгария по всяка възможност ще сезира съда на Европейски Съюз против нас. Явно в календара на сглобката попадат дати на ротация. Докато в календара на българските жители има други дати - на чакащите сметки. Едно ръководство има бъдеще единствено в случай че се води от интереса на българските жители ", счита той. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР