„Въпросът с европейската интеграция на Западните Балкани е процес, който

...
„Въпросът с европейската интеграция на Западните Балкани е процес, който
Коментари Харесай

Милков: Ние сме за интеграцията на страните от Западните Балкани в ЕС

„ Въпросът с европейската интеграция на Западните Балкани е развой, който е с непосредствено значение за нас, защото това е непосредствената среда, в която България действа и реализира външната си политика “. Това съобщи служебният министър на външните работи Николай Милков.

„ Ние имаме кардинална позиция, която е в изгода и поддръжка на интеграцията на страните от Западните Балкани, като това е добре да бъде осъществено по най-бърз метод, само че в същото време въз основа на критериите, които са избрани и въз основа на правилата и механизмите, които самият Европейски съюз е основал и утвърдил в това отношение “, разясни Милков.

„ Тези неща не опонират на нашата цел за бърза интеграция на Западните Балкани, в противен случай, спазването на правата на индивида, спазването на правата на асоцииране, битката против езика на омразата и закононарушенията от ненавист, са критерии за участието на тези страни в Европейски Съюз и това е нещо, което самият съюз признава “, добави още той.

По отношение на Република Северна Македония министър Милков сподели, че страната ни има ясна позиция, която е учредена на това, което Европейски Съюз е решил във връзка с прилежащата ни страна и това е основата на по този начин нареченото „ френско или европейско предложение “. Той уточни, че това предложение е признато от всички страни членки на съюза, признато е от България, а също по този начин и от Народното събрание в Скопие. „ Когато те изпълнят тези условия, тогава пътят им към участие е открит “, посочи вътрешният министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР