Въпросът с еднополовите бракове в страната ще бъде обсъждан в

...
Въпросът с еднополовите бракове в страната ще бъде обсъждан в
Коментари Харесай

Украйна оставя дискусиите за еднополовите бракове за след войната -

Въпросът с еднополовите бракове в страната ще бъде обсъждан в Украйна след войната. Това съобщи президентът Володимир Зеленски в отговор на публично импортираната в президентската администрация петиция с номер №22/144562-еп.

По думите на украинския президент в положението на военно състояние сходна заверка не е допустима, тъй като в подобен миг не може да се трансформира Конституцията. А в украинската Конституция е записано, че бракът е единствено сред мъж и жена. Едновременно с това президентът е упълномощил на министър-председателя да прегледа въпроса с легализацията на еднополовите бракове и да го осведоми за резултатите.

Петицията е импортирана в офиса на украинския президент на 3 юни от Анастасия Андреевна Совинко и е подписана от 25 хиляди украински жители. Внасянето на сходни петиции от жителите се основава на член 40 от Конституцията на Украйна, който дава право на непряка законодателна самодейност.

“Семейният кодекс на Украйна дефинира, че фамилията е главната клетка на обществото. Семейството се състои от човеци, които живеят дружно, свързани са с общ живот, имат взаимни права и отговорности.

Според Конституцията на Украйна бракът се основава на свободното единодушие на жена и мъж (член 51). 

Конституцията на Украйна не може да бъде променяна по време на военно или изключително състояние (член 157 от Конституцията на Украйна). 

В същото време държавното управление създаде разновидности за решения по отношение на легализирането на гражданските партньорства, регистрирани в Украйна, като част от работата по установяване и гарантиране на правата и свободите на индивида. В сходство с член 116 от Конституцията на Украйна Министерският съвет на Украйна предприема ограничения за гарантиране на правата и свободите на хората и жителите. ” - се споделя в формалния отговор на Зеленски.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР