Въпросът с двойното гражданство при министрите е нееднозначен, смята заместник-председателят

...
Въпросът с двойното гражданство при министрите е нееднозначен, смята заместник-председателят
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Няма да свалим правителството, рискът е то да се самосвали

Въпросът с двойното поданство при министрите е нееднозначен, счита заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.
От една страна съгласно него би било добре човек, който учил в друга страна, натрупал е неповторим опит, да бъде министър. От друга страна е допустимо подобен човек да се окаже в спор на ползи.

„ Представете си министър на стопанската система, който е канадски жител и би трябвало да вземе отношение по търговски спор с Канада “,коментира Дончев пред bTV, като посочи, че би могло да става дума за друга страна.

Според него конституционните промени не са единственото, което ще въздаде правдивост, само че са първата крачка.

Дончев дефинира като безусловно несъмнено предлагането да се обезпечи непрекъсваемост на работата на Народно събрание, с цел да не стига до безотговорно ръководство на служебните държавни управления.

По думите му, в частта за правосъдната система има противоречиви неща и се надява по някои тематики да протече полемика.

По отношение на тематиката за националния празник той установи, че предлагането не е било показано по-най-добрия метод и се е стигнало до разделяне в обществото.

Томислав Дончев счита, че настоящето ръководство няма допустима опция и „ в случай че има опция, тя е по-лоша “.

„ Ние не се готвим и няма да свалим това ръководство, рискът е то да се самосвали “, увери той.

Според него Николай Денков не е мощен министър председател. „ Един министър председател, с изключение на експертен замаха, с изключение на дарба да управлява хора, пари и системи, би трябвало да води, би трябвало да излъчва убеденост, най-малкото по отношение на личните си министри “, изясни зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му се основава неправилното усещане, че някой извън предизвиква рецесиите на кабинета „ Денков “, а в действителност множеството рецесии държавното управление си ги основава единствено.

Според Дончев при ротацията на министър председателите – когато Мария Габриел размени на поста Николай Денков, би трябвало да се даде оценка на всеки един министър след разбор какво е приключил и какво не е приключил.

Относно обтегнатите връзки сред партиите, които поддържат държавното управление, той сподели: „ Дълбоко нямам доверие в технологията всички да плеснат с ръце и да се прегърнат, в политиката би трябвало да има и рецензии, и разнообразни гледни точки. Но не е належащо всяко нещо да е обект на политическо истеризиране. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР