Въпросът с БТР-ите се преекспонира изключително много. Армията си е

...
Въпросът с БТР-ите се преекспонира изключително много. Армията си е
Коментари Харесай

Тагарев: БТР-ите са събрани, до дни тръгват към Украйна

Въпросът с БТР-ите се преекспонира извънредно доста. Армията си е свършила работата, уточни Тагарев и добави, че не може да отговори на въпроса по кое време ще заминат бронетранспортьорите, тъй като този въпрос към този момент е в " други ръце ". " Предполагам, че е въпрос на дни ", сподели министърът.

България доста е помогнала. Знаете, че множеството от решенията за съответно оказаната помощ са класифицирани, само че България е една от страните, които оказва помощ най-вече, съобщи министър Тагарев, запитан с какво България е помогнала на Украйна във връзка думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че България в действителност не била изпратила нищо на Украйна.

Тодор Тагарев уточни, че не можем да се мерим с индикаторите на решенията за оказване на помощ на други страни, само че непрекъснато преглеждаме настояванията и опциите ни да окажем поддръжка. Можем да помогнем още с материални средства - като имаме подготвеност, ще обявим, още веднъж без конкретика обаче, сподели още министърът.

Снимка: БТА

Тагарев отговори негативно на въпроса дали отлагането на приемането на Стратегическия обзор на отбранителната политика няма ли да отсрочи помощта за Украйна.

" Стратегическият обзор има доста по-широк обсег, не е фокусиран върху помощта за Украйна. Той се организира, с цел да предложим решения на кабинета, в случай че е належащо и на Народното събрание, по какъв начин по най-хубав метод да приспособяваме нашата отбранителна система в актуалната среда на опасности ", изясни министърът на защитата.

Според него двете години война в Украйна са трансформирали доста неща за Българската войска .

" Най-малко имаме условия за ускорение на развиването на отбранителните качества ", уточни министърът. По думите му се работи с много висока скорост за адаптиране на цялостната система към новите провокации.

Министърът поздрави създателите на кино лентата " Пулсът на Украйна ", който ще бъде прожектиран във военния клуб.

" С огромен интерес чакаме този филм. Това е един от методите да отразим втората годишнина от войната вследствие на жестоката експанзия на Русия против Украйна и да подкрепим нашите другари ", уточни Тагарев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР