„Въпросът с българско гражданство е твърде сериозен, за да го

...
„Въпросът с българско гражданство е твърде сериозен, за да го
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Комисията за гражданството няма да издава присъди

„ Въпросът с българско поданство е прекомерно сериозен, с цел да го подминем с лека ръка. Това е имиджов проблем за България. Европейските институции съществено ни нападат, оказа се че има прекалено много хора, които са престъпно проявени и са получили гражданство”, изясни в предаването „ Лице в лице” по bTV Йордан Цонев – ръководител на краткотрайната анкетна комисия в Народно събрание за инспекция на даването на поданство.
Европейска комисия с рекомендации към България против издаването на " златни визи " В отчет на Европейска комисия се показват някои опасности за Европейски Съюз, свързани със схемите за издаване на поданство против вложения
Още през март Движение за права и свободи изиска основаване на краткотрайна анкетна комисия, когато се появиха сигнали, че има търговия с българско поданство, единствено че тогава ГЕРБ и националистите не откликнаха на нашето искане, изясни Йордан Цонев. По думите му едвам откакто арестите по тематиката и след сигналите извън, настояването е било признато и е основана тази комисия.

„ Целите на комисията не се припокриват с тези на следствието и прокуратурата. Трябва да създадем разбор за какво това се е случило. Ако има дупки в законодателството, би трябвало да кажем какво да се промени. Ние присъди няма да издаваме”, акцентира Цонев.
Държавата с нови ограничения против търговията с поданство От правосъдното министерство регистрират взрив на претендентите за българи през 2018 година
„ Макар че сме тежки съперници с Вътрешна македонска революционна организация, съм на мнение, че в тази ситуация не може да се упреква политическа партия – това значи да обвиниш и хората, които гласоподават за нея. Отговорност би трябвало да понесат длъжностните лица, различен е въпросът кой ги е назначил”, означи още той.

Инвестиционният климат е доста неприятен и ръководещите не вършат нищо, с цел да го подобрят, означи още Йордан Цонев.
Емил Караниколов: Сигурен съм, че вложенията в България не падат Той прикани да се прави разлика сред тези, които откриват работни места в страната и тези, които просто са си купили паспорта
„ Сега вървим към избори с едно политическо безвремие, видяхте какво стана със закона за горивата – отсрочва се с 6 месеца. Всеки закон, който може да направи промяна или да породи спор сред разнообразни групи в обществото, аз предвиждам, че ще бъде отлаган, тъй като до изборите ръководещите би трябвало да имат успокоение Тази цена за това политическо време я заплаща България Имаме потребност от съществени промени, които ще доведат и да сериозен капиталов ръст”, изясни Цонев. По думите му за две години откогато ръководи тази коалиция няма довършена нито една промяна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР