Въпросът около собствеността на Руската църква придоби силен политически оттенък.

...
Въпросът около собствеността на Руската църква придоби силен политически оттенък.
Коментари Харесай

Издалият нотариалния акт за Руската църква: Въпросът придоби шумен политически оттенък

Въпросът към собствеността на Руската черква закупи мощен политически нюанс. Това съобщи в изявление за Euronews Bulgaria Иван Дахтеров. Това е нотариусът, който през 1997 г е издал нотариалният акт на храм " Свети Николай Чудотворец ". Той акцентира, че постоянно е работил почтено и разяснява, че не вижда проблем в документа. Нотариалният акт е публикуван преди 26 години, по тази причина и Дахтеров споделя, че не помни съответния случай.

Нотариусът е издал акта в качеството си на държавен чиновник, а задачата стигнала до него на инцидентен принцип.

" Документацията би трябвало да е била съпроводена с молба. Когато има показана такава писмена молба, тя би трябвало да е подписана от умело лице. В случая би трябвало да е бил посланикът. Лично посланикът не небходимо да се явява в това произвеждане, тъй като то е констативно. Нямам спомен, само че за мен е разумно да не е участвал той, а лице, което показва документите. Най-вероятно юрист ", сподели нотариусът Иван Дехтаров.

Нотариланият акт е публикуван въз основа на крепостен акт. След Освобождението по този начин са се наричали нотариалните актове.

" Причината за настояването за издаване на подобен нотариален акт е била смяната на политическото ръководство в Русия. 1898 г приказваме за Царска Русия, след това Съюз на съветските социалистически републики, след това Руската федерация ", съобщи Дахтеров.

Различни тълкования към собствеността на Руската черква пристигнаха от политици, духовници и институции. Намеси се и прокуратурата, която, сингализирана от депутатите Делян Пеевски, Кирил Петков, Бойко Борисов и Ивайло Мирчев, стартира инспекция по случая. Обвинението обаче досега не е потърсило Иван Дахтеров.

" За мен въпросът закупи гръмък политически нюанс. От там нататък ще има две радиално противоположни отзиви. Агресия виждаме в част от тези отзиви. Това е част от всеки един въпрос, който става гръмък "

Нотариусът увери, че постоянно е правил работата си съзнателно. Призна също по този начин, че в последните е получил закани по интернет.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР