Въпросът не е партиен и в това с кои партии

...
Въпросът не е партиен и в това с кои партии
Коментари Харесай

Нинова каза как пенсиите ще скочат с 20-30 % и разкри защо Радев спечели изборите за президент

Въпросът не е партиен и в това с кои партии се срещаме. Въпросът е държавнически, тъй като знаете, че жителите нямат доверие в институциите и това делегитимира институциите. Искаме да върнем доверието на хората в институциите и изборния развой. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в телевизионно изявление.

"Хората са отблъснати и хората си споделят, че няма смисъл да гласоподават, тъй като вотът им ще бъде сменен. Във времето на рецесия би трябвало да имаш доста мощна поддръжка, с цел да предприемеш огромни промени ", добави тя.

"Тези избори ще ги вършат ГЕРБ. Същите на които техни представители носят бюлетините, вършат протоколи и сте заснемали по какъв начин им се споделя за кого да гласоподават. Решението на въпроса за омаловажаване на купения избор - всеобщо гласоподаване и висока интензивност. Гласувайте без боязън, свободно.

Вотът не е превдварително решен и всеки глас е доста значим. Гласувайте за който предпочитате, за този който ви дава вяра. Така беше при президента Радев.

Знаете каква висока интензивност имаше. Сигурно е имало опити за фалшификации. Победата на Радев беше сложна - това, че организирахме изборите и го издигнахме, хората отвън Българска социалистическа партия, които гласоподаваха за него и персоналните му качества. Високата интензивност е основна за легитимността на институциите ", изясни водачът на Българска социалистическа партия.


Нинова бе безапелационна, че Българска социалистическа партия и Радев нямат спор, нито напрежение.

"Дали Българска социалистическа партия ще издигне Радев за втори мандат, ще се реши след парламентарните избори. Все още не е обсъждано в партията. И ние, и Радев, сме на едно и също мнение. Не е естествено да го обсъждаме сега. Не се вършат номинации. В момента текат номинации за депутати. След парламентарните избори ще вземем това решение. И двете страни декларирахме, че сред нас няма напрежение ", сподели Нинова.

"Всеки от нас може да е друг в програмата и идеологията си, само че всички желаеме почтени избори. Българска социалистическа партия може да предложи две неща - имаме структури в цялата страна. Някои от извънпарламентарните партии нямат такива. Имаме членове на секционни комисии. Искаме да обединим кадровия капацитет, който е надпартиен ", изясни соцлидерката.

"Не сме канили Движение за права и свободи на срещи. Изпратихме предложения на партиите, с които сме си сътрудничили. Аз споделих Слави Трифонов, Мая Манолова, Христо Иванов и останалите. Още не сме разговаряли с Мая Манолова. Ще поканим и Христо Иванов ", сподели тя.

Тя съобщи, че през днешния ден Българска социалистическа партия са внесли предложенията си, като видеонаблюдението е едно от измененията в Изборния кодекс, а другото е изчистването на мъртвите души, което става посредством обществен указател.

"Взема се информация от предишните избори и се употребява тя. А тези, които не са дали своят вот тогава, само че желаят да гласоподават в този момент, отиват с персоналните си карти и се дописват. Прави се в доста страни. За видеонаблюдение имаме две оферти - онлайн да се предава броенето на бюлетините и даването на протокол ", изясни Нинова.

"Кризата и пандемията потвърдиха нуждата от промени. Доказаха, че лечебните заведения би трябвало да бъдат търговски сдружения. Кризата сподели, че са нужни високи технологии, с цел да учат онлайн.

Някой гледа ли наличието? Искаме наличието да е отговорност на страната. Близо 2 милиона българи живеят на прага на бедността и рецесията задълбочи това. Пенсиите би трябвало да се преизчислят и ще се покачат сред 20 и 30%. Правено е през 2008 година при тройната коалиция.

"Визия за България " е настояща и се модернизира. Моделът на ръководство би трябвало да се промени и да ръководи с грижа за хората ", приключи водачът на социалистите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР