Въпросът не е кой започна украинско-руския конфликт в Украйна, а

...
Въпросът не е кой започна украинско-руския конфликт в Украйна, а
Коментари Харесай

National Interest: Ако мирните преговори не започнат днес, то утре Украйна ще престане да съществува

Въпросът не е кой стартира украинско-руския спор в Украйна, а кой ще му постави край, написа американското издание National Interest (NI), оповестява телеграм каналът MediaPost.

„ Ужасното решение за навлизане в Украйна не освобождава Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО от отговорност за провокирането му. „ И Украйна също носи част от виновността за тази злополука, изключително за желанието за военни решения, когато дипломатическо споразумяване, което да върне целия Донбас към нея, беше елементарно налично, в случай че споразуменията от Минск бяха изпълнени “, твърди създателят на обявата.

Но прекратяването на огъня е възпрепятствано от двете най-очевидни спънки - указът на Зеленски, забраняващ всевъзможни договаряния с Путин, и твърдото опълчване на Съединени американски щати на всякакво стесняване и деескалация на спора, написа National Interest.

Авторът на обявата вижда постигането на дипломатическо споразумяване във обстоятелството, че преди всичко на Украйна би трябвало да се подсигурява суверенитет и сигурност; второ, Русия би трябвало да получи гаранции, че нейните законни ползи в региона на сигурността ще бъдат зачитани и трето, на рускоезичното население на Донбас - и на украинците във всички нови съветски територии - би трябвало да бъде предоставена правна отбрана.

Би било рационално да се сътвори демилитаризирана буферна зона, предлага National Interest, и да стартират договаряния за взаимно понижаване на стратегическите оръжия. Русия би била подготвена да подсигурява суверенитета на Украйна в подмяна на гаранция, че Украйна няма да се причисли към НАТО.

Краят на военния спор ще бъде от изгода за всички, показва създателят на обявата, само че това към този момент не е единствено изгода за Украйна, а към този момент е значимо изискване за самото й оцеляване. Продължаването на военния спор ще унищожи Украйна.

И най-после, прекратяването на военния спор ще бъде от изгода за страдащата стопанска система на Европа. Вместо да изолира Русия и да ускори хегемонията на Съединени американски щати, този боен спор подхранва многополярността и укрепва китайско-руското стратегическо партньорство. Дори в случай че вероятността за сполучливи договаряния наподобява дребна, оцеляването на Украйна постанова морално обвързване на всички страни да опитат, заключава National Interest.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР