Въпросът не е един да бъде сменен с друг. Въпросът

...
Въпросът не е един да бъде сменен с друг. Въпросът
Коментари Харесай

Хр. Иванов към М. Габриел: Въпросът не е да сменим един с друг, а да не дойде следващ

" Въпросът не е един да бъде заменен с различен. Въпросът е да няма идващ подобен. "

Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов по време на срещата с кандидатката за премиера на ГЕРБ Мария Габриел. Изявлението му бе във връзка самодейността на Габриел за настояването на оставка на основния прокурор Иван Гешев.

" Благодаря, че изпълнявате цивилен дълг. Не е въпроса да се намерят избран брой гласове или междупартийни и междуличностни връзки. Големият проблем е, че българската политическа класа не може да извърши концепцията да живеем страна на разпоредбите, учредена на правда и еднавки правила за всички. Беззакония, нагла корупция - това ерозира доверието към политиците и институциите. Това е дълбоката причина на рецесията ", сподели Иванов.

Той попита Габриел във връзка нейната поръчка, че ще желае отдръпването на основния прокурор Иван Гешев/

" Да знаем защо става дума - за следващия дворцов прелом? Гешев бива заменен, както беше назначен по някаква политическа интифа или това е начало на възобновяване и смяна. Не можем да приказваме за основна действителна смяна в случай че не приказваме за промени в Конституцията. Въпросът не е просто един да бъде заменен с различен. въпросът е да няма идващ подобен. Да не сменим една фасада с друга фасада.

Какви конституционни промени планува ГЕРБ? Политичекси по какъв начин ще осигурим запас. Аз съм опитвал да върша конситуциоинни промени без политически запас, знае се по какъв начин завърши това. В Пловдив и Варна продължава да се развива сюжета с панаира, не може да бъде спрян с нищо, да се отбрани общинския интерес. Ще видите и съветското въздействие, и следите от държавна сигурност. Как го вършим това ", сподели още Иванов.

Вместо Габриел думата взе Десислава Атанасова:

" Трябва ни болшинство. Темата с конституционната промяна доста ви вълнува. Като че ли главно се вълнувате и акцентирате на тази тематика. Този диалог би трябвало да продължи. Но по-важният диалог е какъв брой е животът на 49-ия парламент. Ако е стеснен то ние, каквито и положителни планове да имаме, няма да ги изпълним. Ще излъчим ли болшинство? Ако няма става теоритична полемика, може да си създадем семинар ".

Иванов отговори:

" Европейска комисия има фундаментално значение за България. Българското общество чака от Европейска комисия да бъде поръчител. Може да има известно отчаяние, че Европейска комисия не съумя посредством механизма за наблюдаване да наложи промени и се наложи да стигнем до наказания по " Магнитски ".

Времето на Народното събрание зависи от това доколко сме подготвени да реализираме единодушие по фундаменталния въпрос за нужни конституционни промени ".

В диалога се вмъкна и Томислав Дончев:

" Това е успореден сюжет. Това са политически диалози, които да дадат отговор на въпроса има ли капацитет за парламентарно взаимоотношение? Това минава през въпроса ще има ли определено държавно управление, Или да продължим да водим този диалог отвън Народното събрание ".

Габриел съобщи, че глобите " Магнитски " и механизма на Европейска комисия са разнообразни.

" По единия случай ние сме членове на Европейски Съюз, в другия считам, че сме суверенна страна ", сподели Габриел.

Очаквайте детайлности!
 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР