Въпросът кога точно ще настъпи разводът между Великобритания и ЕС

...
Въпросът кога точно ще настъпи разводът между Великобритания и ЕС
Коментари Харесай

Кога ще е Брекзит – вече ясно до секунда

Въпросът по кое време тъкмо ще настъпи разводът сред Англия и Европейски Съюз от през днешния ден има повече от съответен отговор. Вече е закрепен даже точният час на Брекзит. Официалната разлъка сред Лондон и Брюксел ще влезе в действие тъкмо в 23:00 ч. по Гринуич на 29 март 2019 година Тези дата и час ще бъдат записани с корекция в законопроекта за излизането на Англия от Евросъюза, който сега е в английския парламент и тече процедурата по приемането му, съобщи Българска национална телевизия.

Междувременно английският министър председател Тереза Мей предизвести, че няма да толерира никакъв опит за блокиране на Брекзит и по тази причина предлага корекция в законопроекта за излизането на страната от Евросъюза. Точната дата на напускането следва от закрепения двегодишен интервал за договаряния с Брюксел. Той стартира да тече сега, когато Тереза Мей задейства член 50 от Лисабонския контракт.

Паралелно с тази информация излезе и ултиматум от страна на Брюксел по отношение на Лондон. Главният договарящ на Европейски Съюз по въпросите на Брекзит Мишел Барние даде на английското държавно управление двуседмичен краен период за разяснение на финансовите задължения, които Лондон е подготвен да съблюдава при излизането си от Съюза, съобщи БГНЕС, цитирайки " Гардиън ". Попитан в края на шестия кръг от договаряния дали Англия би трябвало да даде отговори за отговорностите си в границите на две седмици Барние съобщи, че неговият отговор е " да ".

По време на взаимна конференция с представителя на Обединеното кралство в договарянията Дейвид Дейвис нямаше доста знаци за реализиран на нужен напредък от срещата на върха на Европейски Съюз през октомври насам за прекосяване към втория стадий от двустранните договаряния. По отношение на една от най-големите пречки пред постигането на прогрес, а точно сметката за Брекзит, Дейвис повтори обещанието на премиера Тереза Мей от септември, че няма да има нито една страна от Евросъюза, която да е на загуба в двугодишния интервал след напускането на Англия. Дейвис удостовери и че до момента поетите от Лондон задължения ще бъдат спазени.

Европейският съюз упорства за изясненост по отношение на тези задължения, преди да стартира договаряния за преходния интервал и бъдещите двустранни връзки сред Брюксел и Лондон. Европейските водачи би трябвало да вземат решение дали е реализиран задоволителен прогрес по подготвителните въпроси по време на среща на върха в средата на декември. Това ще разреши прекосяването на разговора към втората му фаза, а точно двустранните връзки след Брекзит.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР