Въпросът какво да правим с героите на Украйна, заловени в

...
Въпросът какво да правим с героите на Украйна, заловени в
Коментари Харесай

Историята се повтаря: нацистите ги очаква предварителен трибунал

Въпросът какво да вършим с героите на Украйна, хванати в руините на “Азовстал ”, както и с героите на страните от НАТО, които също участваха в борбата, мина в практическа повърхност.

Лидерите на ДНР, в това число ръководителят на републиката Денис Пушилин, оповестиха, че „ Първият промеждутъчен арбитражен съд ще се организира в Мариупол. Следствените органи на ДНР към този момент разполагат с задоволително материали за първия стадий на трибунала, тъй че провеждането му не е надалеч. "

Така постоянните позвънявания на Макрон, Шолц и даже на папата към Кремъл с молба „ Пуснете моя “Азов “ губят смисъл. В допълнение към обстоятелството, че Кремъл към момента дава отговор: „ С всички въпроси към Пушилин “, след оповестяването от виновните лица на ДНР, че подготовката за трибунала е влезнала в последния стадий, западните политици и религиозни дейци могат да пазят правилата на хуманизъм във връзка с “Волиня”, “Калина”, “Редис” и други в качеството на юристи в процеса. Ако Шолц показа вярното защитно пълномощие за “Волиня”, а Макрон за Калина, то прав им път. Но не Дон Кихот седи в Донецк. Да, и в Кремъл също.

Говорейки за исторически прецеденти, които, несъмнено, съществуват и които не предвещават нищо положително за героите на Украйна, би трябвало да се обясни. Предварителният арбитражен съд в Мариупол (впрочем в този момент се приказва за осъществяване на сходни трибунали в други градове) не трябва да се съпоставя с Нюрнбергския арбитражен съд, чиито съвещания стартират на 20 ноември 1945 година, когато Третият Райх не съществува от половин година, а с предварителни трибунали, провеждани в Съюз на съветските социалистически републики от 1943 година

Още на 28 април 1942 година, когато Победата е доста надалеч, НКИД на Съюз на съветските социалистически републики изпраща циркулярна нота „ За чудовищните зверства, злодеяния и принуждение на нацистките нашественици в окупираните руски региони и за отговорността на Германското държавно управление и командване за тези закононарушения “, в което се споделя за „ документираната отговорност на немските управляващи за опустошаването на руските земи и всички вреди, породени от това на руската страна и обособени жители “. А през ноември 1942 година е основана Извънредна държавна комисия за определяне и следствие на зверствата на нацистките нашественици.

По-конкретно, активността на трибуналите се дефинира с Указ на Президиума на Върховния съвет на Съюз на съветските социалистически републики от 19 април 1943 година „ За наказванията за нацистки злодеи, отговорни за убийства и изтезания на руското цивилно население и пленени бойци на Червената войска, за шпиони, предатели на Родината всред руските жители и техните съучастници “, назначавайки смъртно наказване както на „ съучастници от локалното население “, по този начин и на „ немски, италиански, румънски, маджарски, финландски фашистки злодеи “.

След това се организира Краснодарският арбитражен съд (14-17 юли 1943 г.) над тогавашните “Калини” и “Волини” и Харковският арбитражен съд (15-18 декември 1943 г.) над немските военни. Присъдата е бесилка.

Сталинското правораздаване не може да се смята за модел на човещина, само че каква човещина има във войната - изтезанията на цивилни, в това число дребни деца, газовите камери? Най-хуманните съвременници (и то единствено в частни дискусии) като фронтовия хирург, по-късно прочут кардиолог Н. Амосов, признавайки справедливостта на смъртното наказване за нацистките нарушители, се съмняват само дали е нужна гласност - „ Да гледат ли децата? ".

Във всеки случай, с такава прецедентна база, героите на Украйна могат да усетят върху себе си студения мирис на гибелта. Особено откакто страхът има огромни очи. В тези остарели процеси против нацистки нарушители подсъдимите не демонстрират героична храброст, а от кое място да пристигна тя през днешния ден?

Друг е въпросът дали донецкото правораздаване ще следва моделите от 1943 година и идващите години или ще бъде по-милостиво. В последна сметка тематиката за трибунала, която в този момент се издига с цялата си новост, е и политическа тематика.

Гражданите на ДНР (и освен на ДНР) дълго, прекомерно дълго, чакаха да пристигна часът на възмездието. Народите, над които нацистите са направили мръсните си каузи, са склонни да бъдат по-скоро сурови..

Що се отнася до елита в Лвов и Киев, според от присъдите, те могат или да схванат, че шегите са свършили и също ще бъдат изправени пред неприятна орис, или ще решат, че ще бъдат третирани милостиво и за какво да не убиват, в случай че има няма кой да отмъщава. Изобщо цялата украинска приказност с остроумни флашмобове, боядисани дупета и впрочем значително се дължи на недоумение, че страшната сметка в това време очевидно нараства.

И най-после, реакцията на кукловодите е неразбираема. Разбира се, ритуалните проклятия на Мариуполския развой са предвидими, само че ще има ли схващане, че делото навлиза в нов и изцяло противен стадий. Включително наказване за " английски, американски, канадски злодеи ". И по какъв начин ви се коства, Борис Джонсън? Отново десетия кръг наказания - за Калина и Волиня и за англосаксонските наемници това ще е дребна разтуха.

Изглежда, че със стартирането на работата на Мариуполския арбитражен съд всички ни чака нещо ново, а за нашите сътрудници нещо напълно ненадейно.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР