Въпросът какъв капацитет може да бъде освободен във военните заводи

...
Въпросът какъв капацитет може да бъде освободен във военните заводи
Коментари Харесай

Военните ни заводи работят на пълни обороти

Въпросът какъв потенциал може да бъде освободен във военните фабрики в България и в какви периоди зависи доста и от продукцията, която се цели да бъде създавана, изясни пред публицисти икономическият министър Богдан Богданов.

Той и министърът на защитата Тодор Тагарев бяха изслушани в парламентарната комисия по защита по отношение на решението на Народното събрание от 9 декември м.г. за даване на въоръжение на Украйна, както и за решението на Министерския съвет от 17 март т.г. да разпореди на " Държавна консолидационна компания " ЕАД да разпореди на „ Вазовски машиностроителни фабрики ” ЕАД (ВМЗ) обновяването на съхранявани във въоръжените сили военновременни ресурси, представляващи муниции. Заседанието на комисията беше закрито, оповестява Българска телеграфна агенция.

По думите на Богданов сега военните фабрики в България работят на цялостни обороти.

Богданов изясни, че все още България не е изцяло подготвена да създава 155-милиметрови снаряди. Нашата цел е българските предприятия да могат да създават натовски стандарт съоръжение, добави тук. " Като тук не е напълно вярно да споделяме натовски стандарт. Ние и сега можем да произвеждаме натовски стандарт съоръжение. Тук приказваме за характерно съоръжение, което ще се цели да се купи в Европа ", изясни министърът.

Работим по всички канали, с цел да може България да се причисли. България би трябвало да е част от целия този развой. Можем да разтеглим в допълнение потенциала, само че би трябвало да работим и с нашите сътрудници, с цел да определим какво тъкмо е належащо и в какъв период, разяснява още Богдан Богданов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР