Въпросът какъв капацитет може да бъде освободен във военните заводи

...
Въпросът какъв капацитет може да бъде освободен във военните заводи
Коментари Харесай

Министър Богдан Богданов: Военните ни заводи работят на пълни обороти

" Въпросът какъв потенциал може да бъде освободен във военните фабрики в България и в какви периоди зависи доста и от продукцията, която се цели да бъде създавана ", това изясни пред публицисти министърът на стопанската система и промишлеността, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10824
Той и министърът на защитата бяха изслушани в парламентарната комисия по защита по отношение на решението на Народното събрание от 9 декември м.г. за даване на въоръжение на Украйна, както и за решението на Министерския съвет от 17 март т.г. да разпореди на " Държавна консолидационна компания " ЕАД да разпореди на „ Вазовски машиностроителни фабрики ” ЕАД (ВМЗ) обновяването на съхранявани във въоръжените сили военновременни ресурси, представляващи муниции.

Заседанието на комисията беше закрито.

По думите на Богданов сега военните фабрики в България работят на цялостни обороти.

Министър Богданов изясни, че все още България не е изцяло подготвена да създава 155-милиметрови снаряди. " Нашата цел е българските предприятия да могат да създават съоръжение по натовски стандарт ", добави той.

" Като тук не е напълно вярно да споделяме натовски стандарт. Ние и сега можем да произвеждаме съоръжение по натовски стандарт. Тук приказваме за характерно съоръжение, което ще се цели да се купи в Европа ", изясни министърът.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР