Въпросът какъв капацитет може да бъде освободен във военните заводи

...
Въпросът какъв капацитет може да бъде освободен във военните заводи
Коментари Харесай

Богдан Богданов: В момента военните заводи в България работят на пълни обороти

Въпросът какъв потенциал може да бъде освободен във военните фабрики в България и в какви периоди зависи доста и от продукцията, която се цели да бъде създавана, изясни пред публицисти министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов.

Той и министърът на защитата Тодор Тагарев бяха изслушани в парламентарната комисия по защита по отношение на решението на Народното събрание от 9 декември м.г. за даване на въоръжение на Украйна, както и за решението на Министерския съвет от 17 март т.г. да разпореди на " Държавна консолидационна компания " ЕАД да разпореди на „ Вазовски машиностроителни фабрики ” ЕАД (ВМЗ) обновяването на съхранявани във въоръжените сили военновременни ресурси, представляващи муниции. Заседанието на комисията беше закрито, оповестява Българска телеграфна агенция.

По думите на Богданов сега военните фабрики в България работят на цялостни обороти.

Богданов изясни, че все още България не е изцяло подготвена да създава 155-милиметрови снаряди. Нашата цел е българските предприятия да могат да създават натовски стандарт съоръжение, добави тук. " Като тук не е напълно вярно да споделяме натовски стандарт. Ние и сега можем да произвеждаме натовски стандарт съоръжение. Тук приказваме за характерно съоръжение, което ще се цели да се купи в Европа ", изясни министърът.

Работим по всички канали, с цел да може България да се причисли. България би трябвало да е част от целия този развой. Можем да разтеглим в допълнение потенциала, само че би трябвало да работим и с нашите сътрудници, с цел да определим какво тъкмо е належащо и в какъв период, разяснява още Богдан Богданов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР