Въпросът как да платим за голяма покупка може да има

...
Въпросът как да платим за голяма покупка може да има
Коментари Харесай

Как да преценим как да пазаруваме |

Въпросът по какъв начин да платим за огромна покупка може да има доста отговори. От спестяванията ли да вземем или назаем? Немалко хора избират да икономисват и тогава да купят мечтаното, вместо да теглят заем. Правилно ли е такова решение?

Отговорът на този въпрос не е еднопосочен, споделят специалистите на Изи Кредит.

Да се икономисват пари за покупка на огромен тв приемник или миялна има своя мисъл, тъй като с заплащане в кеш ще избегнете прибавянето на рента по кредитните вноски.

Но по какъв начин да постъпите, в случай че миялната машина се е счупила и имате потребност от нов апарат в този момент? Или след година спестявания цените са се повишили и уредът ви излиза по-скъпо, в сравнение с в случай че го бяхте купили на погашение?

От обобщават аргументите, в които е добре да се заплати в кеш или с заем по този начин:

Причини да платите с заем

Една от главните аргументи да се теглят е спешността - повреда вкъщи, проблем с колата, строшен апарат и така нататък В такива случаи взимането на бърз заем и разрешаването на обстановката е изцяло целесъобразно и икономисва доста неудобства и непредвидени разноски.
Друга основателна причина да се изтегли заем е преференциалната моментна цена. Тук би трябвало да внимавате при вземането на решение, защото от всякъде сме бомбардирани с “изгодни ” оферти. Посегнете към взимане на бързи заеми за такава покупка единствено в случай че по този начин или другояче сте възнамерявали да я вземете и сте сигурни, че цената е понижена доста.

Причини да платите от спестяванията

Да спестяваш, с цел да си купиш нещо, е рационален метод за надзор на харченето. Такова отсрочване във времето разрешава да се възнамеряват покупките по-добре и да не се поддаваме на прочувствено извършване на покупки.

Плащането от спестяванията има смисъл и когато приказваме за по-големи покупки като жилище. Тогава можем да преговаряме за по-ниска цена поради опцията да платим цялата сума. Дори да теглите заем, съществуването на задоволително персонални средства разрешава да вземете по-малък заем и да плащате в бъдеще по-малки вноски.

И при двата типа заплащане - с заем или със спестени средства, от изключителна значимост е финансовата дисциплинираност. Когато имате явен взор върху приходите и разноските си, когато контролирате харчовете си, можете да си позволите еластичност сред двата типа заплащания, с които да постигнете това качество на живот, към което се стремите.

!Настоящата публикация не съдържа професионални препоръки и не взима поради характерни за Вас условия. При нужда от професионален съвет се обърнете към експерт.

Спонсорирана статия 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР