Въпросът - Имаш ли зарядно за iPhone - много скоро

...
Въпросът - Имаш ли зарядно за iPhone - много скоро
Коментари Харесай

Apple е принудена да смени зарядните си в Европа след приета промяна от ЕС

Въпросът - " Имаш ли зарядно за iPhone " - доста скоро ще престане да бъде толкоз съответен, защото от есента на 2024 година Apple ще би трябвало да смени зарядното си устройство за своите iPhone-и в Европейския съюз. Това ще бъде наложено на компанията в сходство с новите правила на Европейски Съюз, които вкарват обединен порт за зареждане на голям брой електронни устройства.

Реформата, призната с голямо болшинство в Европейския парламент във вторник, е първата по рода си в света и евентуално ускорява ролята на Европейски Съюз като международен законодател в региона на телефонните технологии. Гласуването удостовери постигнатото по-рано съглашение сред институциите на Европейски Съюз.

Според новата законова уредба потребителите в Европейски Съюз ще би трябвало да изполват единствено общ USB Type-C кабел, който сега се употребява от устройствата за Android. Тя също по този начин ще принуди Apple да промени своя порт за зареждане на iPhone и други устройства на марката. Уредбата обгръща и електронни четци, безжични слушалки и други технологии, което значи, че тя може да окаже въздействие и върху други софтуерни колос като Samsung, Huawei и други, считат анализатори.

Парламентът разшири обсега на първичното предложение на Европейската комисия, което обхващаше единствено седем типа устройства. Законодателите прибавиха към тях и преносимите компютри. Условията за тях ще се ползват от 2026 година, което ще даде на производителите повече време за адаптиране, макар че доста от тях към този момент употребяват USB-C.

Очаква се Apple да бъде най-засегната от огромните снабдители на електронни устройства за европейските консуматори, макар че съгласно анализатори въздействието може да бъде позитивно, в случай че насърчи купувачите да купуват по-новите устройства на американската компания. Акциите на европейските производители на полупроводници нарастнаха във вторник след гласуването, в това число тези на доставчиците на Apple.

В предишното компанията е предупреждавала, че предлагането ще навреди на нововъведенията и може да сътвори планина от електронни боклуци. Тази тематика се обсъждаше от години и беше провокирана от недоволствата на потребителите на iPhone и Android, че би трябвало да минават към разнообразни зарядни устройства за своите устройства.

Европейската комисия е пресметнала, че едно универсално зарядно устройство ще спести на потребителите към 250 млн. евро.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР