Въпросът е в Нидерландия и Австрия, членството ни в Шенген

...
Въпросът е в Нидерландия и Австрия, членството ни в Шенген
Коментари Харесай

Евродепутатът Илхан Кючюк за Шенген: Румъния трябва да бъде привлечена на страната на България

Въпросът е в Нидерландия и Австрия, участието ни в Шенген е заключено във вътрешнопартийните им боричкания. Румъния би трябвало да бъде привлечена на страната на България. Не можем да си позволим Румъния да има дейности, разнообразни от българските. Трябва да влезем дружно, както влязохме и в Европейския съюз. Това съобщи в изявление за " Панорама " евродепутатът Илхан Кючюк.

" Ако питате русенци, схващат казуса с Шенген доста добре. Там се вижда, че един камион, с цел да пресече от Русе до Гюргево, в някои от случаите му трябват 16 часа. Българският бизнес отлично схваща какви загуби търпи, а българският жител по какъв начин е поставян в обстановка на второ качество европейски жител ", добави той.

Евродепутатът " не знае дали участието ни в Шенген ще се случи през декември, само че тогава има прозорец ". " Европейската политика е вътрешна за България. Всички би трябвало да създадем по този начин, че България да е част от Шенгенското пространство, с цел да не сме стигматизирани. Това е държавна цел. На всички, от президента, през външния министър, държавното управление и премиера, евродепутатите. Един от огромните ни пропуски бе, че пропуснахме да споделяме с обществата на тези страни, а популизмът навлезе в тях. Когато имаш в държавно управление присъединяване на националисти, е доста мъчно да защитаваш европейски интерес. Сега България има проевропейско държавно управление. Заслужава изпитание от страна на всчки ни да създадем вероятното българските жители да бъдат част от Шенген ", акцентира Илхан Кючюк.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР