Въпросът е нарушил ли си закона или не. Да се

...
Въпросът е нарушил ли си закона или не. Да се
Коментари Харесай

Румен Гечев: Корупцията най-много дразни хората

Въпросът е нарушил ли си закона или не. Да се пази акт, при който шефът на ВМА дала милион и половина на щерка си, е неприемливо - по този начин депутатът от Българска социалистическа партия и член на Бюджетната комисия в Народно събрание Румен Гечев разяснява оставката на министъра на опазването на здравето и позицията на ръководещите.

Ако фактът е подобен, не става дума единствено за оставка. Следват правосъдни процедури. Законите би трябвало да се съблюдават при всички, добави Гечев.

Аз не давам отговор за кмета на Батак. Ако е нарушил закона, да дава отговор. Напуснал е Българска социалистическа партия предходната година, само че това няма значение. Не изговарям присъди при никого.

Ще предложим избор на съмнение. В политиката нищо не е постоянно, безконечни са ползите. Ако Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия намерят общи цели, за какво да не намерим общ език? Не можем да забраним на партиите в Народното събрание да работят единно по общ интерес, акцентира Румен Гечев.

На въпрос какво ще се случи в ръководството, Гечев сподели, че ще се случи това, което е планувано по конституция.  Според него европредседателството не може да бъде спънка за това.

Според него ръководството е низ от кавги и неуспехи - покруса на образованието и цялостен разпад на здравната система. Армията ни сега се събира на един селски стадион. Официално летят пет изтребителя. В момента армията няма никакъв капацитет с помощта на това, че 30 години се неглижира българската войска.

При последната коалиция съглашението с Движение за права и свободи не беше документално и отговорностите не бяха ясни. Това крие рискове. С кого Българска социалистическа партия ще се опита да прави държавно управление след идващите избори ще зависи от гласоподавателя. Не бива да се уччаства във властта непременно, единствено в случай че можеш да направиш нещо за страната си, съобщи Румен Гечев. 

Има обособени положителни ходове, свързани с бюджета. Но той е сгрешен като философия по отношение на европейските стандарти. Отчитаме 4 % сатеж на Брутният вътрешен продукт. Но той е по-нисък от растежа на Румъния, само че в случай че не желаеме да сме последни, би трябвало да имаме напредък 6 %. Растежът при държавното управление на Станишев беше 6.5 %. Искаме държавното управление да увеличи динамичността.  Световната банка ни е свалила от 39 на 50-о мчясто по правене на бизнес. Чуждите вложения са намалели сериозно - са спрямо сериозните от предходната година пъти от 2007-8 година до момента.

Корупцията най-вече нервира хората. Когато се чудиш по какъв начин да се изхраниш, а министри раздават милиони, сподели още Румен Гечев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР