Въпросът е кое не е скандалното в меморандума за 1

...
Въпросът е кое не е скандалното в меморандума за 1
Коментари Харесай

Десислава Трифонова: Благодаря на Кирил Петков, че ме уволни и станах част от ГЕРБ

" Въпросът е кое не е скандалното в меморандума за 1 милиарда $. Начинът, по който е подписан, оповестяването му - всичко е скандално. Не са водени договаряния с други компании, не е имало конкурсна процедура, нито е ясно по какъв начин тъкмо тази компания е определена. Правителството непрекъснато лъже през цялото време. По отношение на предмета, изброена е цялата енергетика - цялата енергетика на България се дава на концесия. В меморандума написа, че двете страни ще работят взаимно и ще съфинансират планове в енергетиката. Съфинансиране е публично-частно партньорство, за което е следвало да има процедура, най-малкото обществено да бъде оповестено това нещо. С този меморандум действително се основават права за Gemcorp и те по никакъв начин не са дребни "

Това сподели пред NOVA NEWS Десислава Трифонова от ГЕРБ, която в последните брифинги на ГЕРБ стои до водача на партията Бойко Бориисов.

" Меморандумът може да бъде негоден, ние настояваме за това, въпреки към този момент е влезнал в действие. Лица, които ние не познаваме, не знаем какви активи и финанси стоят зад тях, действително имат достъп до нашата енергетика, което е опасност на националната сигурност ", безапелационна е Трифонова.

Тя добави, че министър председателят е поел ангажимент да бъде тествана Gemcorp, само че това още не се е случило и не е ясно по какъв начин ще стане откакто става дума за офшорни компании.

" Бях първата уволнена от Кирил Петков. След това следим провал на ръководството в областта на привличане на вложения. Моят правоприемник е съумял да притегли единствено 427 млн. вложения, до момента в който за първото тримесечие на годината са 800 милиона ", означи още изпълнителният шеф на Българска организация за вложения в интервала 2020 – 2021 година

" Трябва да благодара на Кирил Петков, че ме уволни, получих късмет и станах част от ГЕРБ. За реваншизъм не може да се приказва, аз съм опозиционен народен представител и задачата ми е да работя в полза на жителите, това значи да има цялостна бистрота по повод активността на държавното управление, такава, каквато не виждаме сега ", означи Десислава Трифонова.

Според нея актуалното държавно управление е пристигнало със поръчка заголеми промени, в това число в региона на вложенията, резултатите са пагубни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР