Въпросът е какво ще каже г-н Гешев в Брюксел. Струва

...
Въпросът е какво ще каже г-н Гешев в Брюксел. Струва
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Конструкцията, която можеше да успокои обществото беше между ГЕРБ и ПП-ДБ

Въпросът е какво ще каже господин Гешев в Брюксел. Струва ми се, че силата е на страната на ГЕРБ с обединяването на либералите, в сравнение с страната на Гешев. Той обаче няма да се откаже. Това съобщи политологът Първан Симеонов в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

„ Борисов към този момент е изпран от своите съдружни сътрудници. Гешев търси заслужен излаз. Въпросът е, че хората виждат процесите в правосъдната система. Спука се един абсцес. Обществото искаше да разбере за нещата, за които единствено подозираше в правосъдната система “, уточни той.

„ В кратковременен проект нещата са зле за Радев, тъй като губи политическо въздействие и даже си изпуска нервите. В дълготраен проект, обаче не е по този начин. Ние не сме крайни рософили и русофоби и не желаем огромно напрежение. Отваря се огромна ниша за хората, които не споделят крайните възгледи на Костадин Костадинов. Тези неща карат хората да са по-предпазливи, в сравнение с революционно настроени. Радев няма толкоз огромен рейтинг, само че не е на дъното. Единственият който ще може да спре Костадинов е Радев, тъй като е по-умерен “, счита политологът.

„ Единствената структура, която можеше да успокои обществото, беше тази сред ГЕРБ и Продължаваме промяната-Демократична България. Оказа се, че политиката е взаимни отстъпки и лавиране за постигането на някакви съответни цели. Това е извънредно. Наивно вярвахме, че ще можем да си преосновем страната. Сега ще отворят кутията на Пандора и най-после ще се окаже, че сме затънали в още по-голямо мочурище. По-добре да не се пипат нещата, които работят “, не скри страстите си Първан Симеонов.

„ Не съм уверен, че те имат явен проект какво да вършат. Голямата драма е, че този фрапантен доверчив възторг не устоя. Яд ме е. Трябва да се отървем от този подправен възторг и от алените линии, които сами начертахме “, акцентира той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР