“Въпросът е, искаме ли силна и работеща икономика в България

...
“Въпросът е, искаме ли силна и работеща икономика в България
Коментари Харесай

Иван Кръстев, БСП: Ще увеличим помощите за деца, за да не ходят те гладни и без учебници на училище

“Въпросът е, желаеме ли мощна и работеща стопанска система в България с висока добавена стойност. Това значи, че в страната би трябвало да има мощни консуматори и хора, които могат да си разрешат стоките и услугите, които дават българските предприятия. Това е една от основните логики зад политиките, които организираме в обществената сфера. ”

 

Това съобщи претендентът за депутат от листата на “БСП за България ” в Стара Загора в предаването “Актуално от деня ” по БСТВ.

  

Той изясни, че когато се подкрепят пенсионерите с по-адекватни приходи - със изравняването на минималната пенсия с линията на беднотия, с преизчисляването на пенсиите при започване на октомври - те не зависят от околните си за помощ. “Това са хора, които със своето държание, даже като на консуматори, ще подкрепят българската стопанска система ”, добави Кръстев. 

 

“Увеличихме броя на децата и фамилиите, които получават месечни помощи от 500 на 600 хиляди и вдигнахме размера на поддръжката с 25%. Плюс 280 млн. лева за хора с увреждания и плюс 233 млн. лева в допълнение за механизма за персонална помощ, който включва още 10 хиляди подвластни лица. Подкрепяйки всички тези хора, ние подкрепяме пазара на труда, освобождавайки хора, които се грижат за подвластни свои близки и родственици, подкрепяме дейните хора да имат повече свободно време да обръщат внимание на себе си и децата си. Подпомагаме и фамилиите с деца, защото тези неравенства в приходите се отразяват на децата, в това число и в просветителни резултати и здравен статус ”, сподели някогашният заместител обществен министър за част от свършеното от държавното управление в региона на обществената политика. Той добави, че държавното управление е оставило и най-ниските равнища на безработица за страната за последните 32 години. 

 

“Това, което желаеме да създадем, е да влагаме в допълнение в средства за еднократни помощи при раждане на първо, второ и трето дете, да увеличим средствата за майки студентки от 2880 лева на 6500 лева Искаме още веднъж да увеличим обсега на фамилните помощи за деца, с цел да могат всички фамилии с деца да усещат поддръжката от страната и децата да не вървят без учебници и гладни на учебно заведение. Ще създадем учебниците до 12 клас безвъзмездни за всички. Ще създадем превоза, в това число за децата над 16 години, безвъзмезден, с цел да могат тези, които са от най-отдалечените места, да посещават постоянно учебно заведение ”, уточни Иван Кръстев за предложенията на Българска социалистическа партия в обществената сфера.  

 

Той акцентира, че когато задържим децата в учебно заведение, когато те са здрави, за тях се поставят съответни грижи и родители им са спокойни, след години ние ще имаме образована и здрава работна мощ, която ще може освен да гради България, ще може да оказва помощ и на по-възрастното потомство. “Тогава ще имаме и високи пенсии, и приходи от налози, които да разрешават всички други разноски ”, обърна внимание Кръстев. 

 

Кандидатът за депутат от Стара Загора разяснява и един от най-актуалните проблеми в района: “В Старозагорско и изключително в община Гълъбово от дълго време зрее напрежение против метода, по който се експлоатира Топлоелектрическа централа “Брикел ”. Това, което се случва сега е, че едно частно дружество, нарушавайки всевъзможни екологични правила, стабилно трови живота на гълъбовци и това продължава десетилетия. Начинът, по който се експлоатират тези две централи поставя голямо леке върху българската въглищна енергетика, тъй като останалите топлоелектрически централи в Маришкия басейн дават отговор на най-високите международни правила и дават издръжка на десетки хиляди българи. ”

 

Той прикани страната по допустимо най-бърз метод и с цялата суровост на закона, не да затворя двата ТЕЦ-а, тъй като обезпечават прехраната на 1200 души и техните фамилии, а да принуди притежателя да влага да влага нужните средства за рационализация и да извърши закона. 

 

“Здравето на гълъбовци и на всички от района е доста по-ценно от облагите на някой предприемач ”, безапелационен бе Иван Кръстев.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР