Въпросът е дали този Висш съдебен съвет с изтекъл мандат

...
Въпросът е дали този Висш съдебен съвет с изтекъл мандат
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Надявам се и съм силно обнадежден от това да бъде съставено редовно правителство

Въпросът е дали този Висш правосъден съвет с изминал мандат ще може да излъчи нов основен прокурор, разяснява пред публицисти служебният министър-председател Гълъб Донев по време на Деня на отворените порти в Министерския съвет. Според премиера политиците би трябвало да се съсредоточат върху институциите в страната, а не върху една персона.

Донев дефинира кандидатурата на Мария Габриел за министър-председател като интереснаи изрази вяра да бъде формирано постоянно държавно управление.

Министър-председателят Гълъб Донев съобщи, че е мощно окуражен от това да има постоянно държавно управление, което да поеме ръководството на страната. Той дефинира като забавна кандидатурата на Мария Габриел за министър председател на страната.

За настояването на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет за освобождението на основния прокурор Иван Гешев Донев разяснява, че значимият спор е каква промяна да бъде направена, а не личността.

Според Донев въпросът е, в случай че процедурата по предварителното премахване на Иван Гешев бъде приключена, дали този състав на Висш съдебен съвет може да излъчи идващия основен прокурор, който за 7 години напред да бъде на тази позиция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР