Въпросът днес не е какво ще ни отговори Газпром на

...
Въпросът днес не е какво ще ни отговори Газпром на
Коментари Харесай

Валентин Николов : Русия вероятно ще иска конкретни неща, за да ни даде газ

Въпросът през днешния ден не е какво ще ни отговори " Газпром " на настояванията. Въпросът е, че тези дейности, които в този момент огласи държавното управление, трябваше да се случат още април месец. Да се откри вид договорът с " Газпром " да се извърши до края на годината и ние да си напълним хранилищата, като до момента в който имаме газ да си търсим други разновидности за идната година. Това разяснява в ефира на БТВ някогашният началник на БЕХ Валентин Николов  Валентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, от. 

 Защо " Газпром " в този момент ще прави отстъпки пред България? Ако го направи, значи ще желае нещо.

Защото ние пет месеца към този момент не получаваме газ от тях? А в същото време ние им даваме пари, само че през медиатори, тъй че " Газпром " си е влез парите от нас. Няма логичност в този момент " Газпром " да каже " щом сте българи, ок, ще ви дадем газ и ще продължим контракта, с цел да може да си вземете количествата. Те ще желаят нещо, показва той.

" Има два разновидността - или ги е боязън от арбитража, че може да го изгубят, само че тогава за какво ние се тормозим от това, по-добре да си вземем неустойките и парите за всичките пропуснати изгоди. Другият вид е да желаят политически отзив в цяла Европа. Така че считам, че нашата позиция е доста слаба в тези договаряния, изясни Николов.

" Закъсняли сме доста. Затова считам, че " Газпром " ще желае нещо от нас, добави той.

" Честно казано, съгласно мен, българската страна е губеща сега, в доста незизгодна позиция сме, а и такива приговори не стават от през днешния ден за на следващия ден ", съобщи още някогашният началник на БЕХ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР