"Въпросът дали Великобритания да излезе от ЕС бе може би

...
"Въпросът дали Великобритания да излезе от ЕС бе може би
Коментари Харесай

Руски вестник за Брекзит: Терзанията приключиха

"Въпросът дали Англия да излезе от Европейски Съюз бе може би най-трудният през цялата бурна история на кралството. Но не щеш ли терзанията, траяли три години и половина, завършиха ", написа "Росийская газета " в коментар за упования тази нощ Брекзит.

"Закономерен е съгласно вестника въпросът по какъв начин и за какво е стигнала до това решение, изненадало света, шестата международна стопанска система, членуваща в най-големия блок за свободна търговия. Защо стана така примамливо за британците излизането от влиятелния европейски клуб ", пита се изданието, припомняйки британско-европейското взаимноизгодно съдействие, траяло съвсем половин век.

Борис Джонсън: Брекзит бележи началото на епоха на обновяване и обединяване на Англия

Според московския официоз може би се е задействал синдромът на апломба, характерен на някогашната империя и самоуверена Англия е сметнала за по-изгодно сама да приема закони и да взема решения, вместо да ги получава от Брюксел. Освен това за "развода " с Европейски Съюз е спомогнало и утвърждението на американския президент Доналд Тръмп, а и за английските министър председатели постоянно са били приоритет специфичните им връзки със Съединени американски щати.

"Обикновените британци обаче очевидно не са доста склонни към "семейно другарство " с Америка поради опасения да не им изпращат иззад океана пилета, обработени с хлор, и да не създадат платена безплатната през днешния ден английска медицина ", прибавя "Росийская газета ".

Брекзит сви вноса на английски артикули у нас

"Комерсант " цитира прогноза на интернационалната рейтингова организация Мудис, съгласно която, в случай че кралството не успее да подписа тази година ново комерсиално съглашение с Европейски Съюз, това ще се отрази зле на износа на ред европейски страни за Англия. На първо място ще пострадат Ирландия, Белгия и Нидерландия.

"Брекзит обаче няма да повлияе значително на кредитоспособността на Европейски Съюз ", счита Мудис. Тази година Лондон ще продължи да финансира Европейски Съюз и ще спре вноските едвам през 2021 година Според специалисти на организацията другите страни членки са изцяло способни да компенсират в бъдеще неполучените приходи.

"Влиянието на "развода " върху самата Англия пък ще зависи най-много от изискванията в бъдещото съглашение. За Мудис наподобява най-вероятно да бъде основана зона за свободна търговия със артикули, а не митнически съюз ", добавя "Комерсант ".

Европейският съюз - 60 години прогрес и разтърсвания

Англия бе втората стопанска система в Европейски Съюз, негов главен "данъкоплатец ", финансов център и нуклеарна мощ. Напускането ѝ основава доста проблеми - и прагматични, и концептуални, отбелязва онлайн изданието "74 ". Списъкът от нерешени въпроси включва стотици точки, измежду които са миграцията, риболовът, защитата, културните връзки, казусът с жителите, живеещи в чужбина, и т. н., се споделя в материала.

"Какво ще стане в този момент с Англия? Никой не знае ", написа електронният вестник. Засега злополука няма и главните индикатори на английската стопанска система, в това число курсът на лирата, са на работно ниво. Но има и тревожни сигнали - банкерите примерно дават все по-скептични оценки за вероятностите на Лондон. Защото неяснотата плаши парите, акцентира "74 ".

"Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, станал знак на Брекзита, би трябвало да помни, че гласоподавателите са му дали стеснен мандат. Не е несъмнено, че икономическата му политика, съчетала държавна интервенция и неолиберализъм, ще има необятна поддръжка ", разяснява френският икономист Жак Сапир пред изданието "Валдай " на едноименния интернационален спорен клуб.

"Пълноценен Брекзит още на следващия ден няма да има. Съгласуването на "развода " ще продължи минимум до декември 2020 година, само че в действителност може да се проточи и до 2023 година ", акцентира профилираният финансов уебсайт "Финам ". За да нанесе в този момент Брекзитът вреди на международната стопанска система, а и на тържищата, той би трябвало да се развие по твърдия сюжет, което очевидно е изключено. Поне към този момент. Преходният интервал при предпочитание може да се протака много време - той не носи световни опасности за стопанската система на кралството, нито на еврозоната.

"Аналитиците могат колкото си щат да рисуват страховити модели за развиването на стопанските системи. Вижте обаче по какъв начин гласоподават вложителите с парите си - котировките на европейските и на международните борсови показатели реагират безусловно умерено на наближаващото събитие и стремежът е към нови исторически максимуми ", написа "Финам ".

Вдигнала протест против Европа, в околните години Англия може да има стопански проблеми. Такова бъдеще предсказа на страната си Bank of England (основната финансова институция в страната), написа "Лента ". "В известие на уеб страницата си регулаторът показва прогноза за растежа на английския Брутният вътрешен продукт в близко бъдеще. Според нея през 2020 година се чака растеж от 0,8 на 100 (в съпоставяне с 1,3 % през 2019 г.), а през 2021 година - 1,5 %. Всички тези индикатори са по-ниски от предстоящите по-рано ", акцентира изданието.

"Над половината шотландци поддържат концепцията за самостоятелност на Шотландия ", написа "Красная весна ", като цитира данни от анкета на ЮГъв, оповестени през вчерашния ден. Според тях 51 на 100 от участниците са за самостоятелност на Шотландия, а 49 на 100 - срещу. Само независимостта ще избави шотландската стопанска система след Брекзита, цитира "Красная весна " мнението на шотландския първи министър Никола Стърджън.

"Великобритания тегли Европа към дъното ", написа "Свободная преса ". "След нея Дания, Полша и Италия също ще изоставен Европейски Съюз ", цитира всекидневникът изказване на английския евродепутат Найджъл Фараж ", водачът на Партията за Брекзит. "Дания също като Англия гледа с съмнение на вероятността за задълбочаване на европейската интеграция. Полша има огромни проблеми с Брюксел поради крайнодясната вътрешна политика на Варшава. Италианската стопанска система е в дълбока рецесия и съгласно някои локални гласове страната има шансове да оздравее, в случай че излезе от Европейски Съюз. При все това няма особена възможност "екзитите " да продължат. Това е доста продължителна, сложна и скъпоструваща процедура ", изяснява съветският финансист Геворг Мирзаян.

Как Брекзит ще засегне българите във Англия?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР