Въпросът дали мъжете или жените казват по-често и по-искрено истината

...
Въпросът дали мъжете или жените казват по-често и по-искрено истината
Коментари Харесай

Кой пол казва по-често `не` в любовта?

Въпросът дали мъжете или дамите споделят по-често и по-искрено истината е тематика на полемики отдавна. И в двата случая има хора, които считат, че единият пол споделя по-често истината, до момента в който други са уверени в противоположното. В тази публикация ще проучим някои от факторите, които могат да въздействат на това кой пол е по-искрен.

Социалните упования - в доста общества се чака дамите да бъдат по-сдържани и положителни в слагането на думи, до момента в който мъжете са по-директни и открити. Тези упования може да доведат до това, че мъжете са по-склонни да споделят по-искрено истината, до момента в който дамите може да се пробват да бъдат по-тактични и деликатни.

Емоционалната образност - някои проучвания демонстрират, че дамите са по-емоционално изразителни от мъжете, което може да ги прави по-склонни да изразят истината. Мъжете пък може да бъдат по-склонни да скриват своите страсти и мисли.

Степента на индивидуализация - някои проучвания демонстрират, че мъжете са по-индивидуализирани от дамите, което може да ги прави по-склонни да се концентрират върху личните си потребности и стремежи и да споделят истината без да се тормозят за резултатите. Жените нормално са по-склонни да се концентрират върху потребностите на другите и да се тормозят за това по какъв начин техните дейности и думи могат да въздействат на другите.

Ролята на културата - в някои култури мъжете са по-склонни да споделят истината, тъй като се счита, че това е качество, което ги прави по-добри водачи. В други култури дамите се считат за по-искрени, тъй като това е обвързвано с техното образование.

В последна сметка, не може да се каже с акуратност кой пол споделя по-често и по-искрено нещата. Има разнообразни фактори, които могат да въздействат на това какво споделят мъжете и дамите, в това число обществените упования, прочувствената образност, степента на индивидуализация и ролята на културата. Важно е да се помни, че всеки човек е неповторим и има свои самостоятелни качества и дефекти. Ключът към сполучливи междуличностни връзки е да се почитат разликите и да се предизвиква открита и откровена връзка.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР