Въпросът дали България да разреши внос на украинска земеделска продукция

...
Въпросът дали България да разреши внос на украинска земеделска продукция
Коментари Харесай

Нинова разкри, че министър на Денков е против правителството! Киро: Да, така е

Въпросът дали България да позволи импорт на украинска земеделска продукция след 15 септември беше включен в дневния ред на днешното пленарно съвещание на Народното събрание. От сутринта обаче той провокира напрежение, в това число претенции за оставка на държавното управление.
От опозицията предизвестиха, че с изключение на геополитически, въпросът има и национални обществени измерения. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова обърна внимание, че позицията на ръководещите не е единна.
„ От през днешния ден, съгласно нас, гърми един сериозен скандал, който от дълго време не сме виждали в българската политика. Министърът на земеделието на това държавно управление съобщи, че никой не го е питал, никой не го е съгласувал, даже не го е уведомил за това, което ще взема решение през днешния ден Народното събрание. Министърът на земеделието на държавното управление поддържа митингите против държавно управление. Той прикани да не вземаме такова решение, тъй като то ще бъде пагубно за България “, разяснява тя.
Затова социалистите желаеха земеделският министър Кирил Вътев да бъде изслушан в пленарна зала. Председателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков призна, че има разнобой с позицията с отрасловия министър. Според него обаче опасенията, че цената на зърното ще се срине след отпадане на възбраната са неоснователни. Петков изясни още, че предлагането е в отбрана на потребителите и цели преодоляване на инфлацията.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР