Въпрос на време е следващата глобална технологична компания да бъде

...
Въпрос на време е следващата глобална технологична компания да бъде
Коментари Харесай

Мария Габриел: Въпрос на време е следващата глобална технологична компания да бъде създадена в Европа

Въпрос на време е идната световна софтуерна компания да бъде основана в Европа - това предвижда еврокомисарят Мария Габриел. Тя сложи началото на Дните на европейските нововъведения в Силициевата котловина.

Мария Габриел дойде в Сан Франциско с над 40 представители на европейските бизнес, обучение и локална власт. Те желаят светът да не помни за американската фантазия и да заприказва за европейската.

" Всички дружно споделяме: “Ако желаете да бъдете част от новата вълна от нововъведения, в този момент е моментът да бъдете в Европа. ” Нашата цел е доста ясна. От една страна желаеме да притеглим вложители в Европа. От друга страна, да притеглим гении. Елате да сбъднете своята фантазия в Европа, а ние ще създадем тъй че тя да бъде в интерес на всички към вас и вие да се чувствате добре ", сподели Габриел.

В Силициевата котловина България беше показана от няколко плана. С един от тях екипът на Светослава Симеонова желае да реши казуса с разхищаването на храна.

" Ние се радваме да сме български план, да сме награди от Европейската комисия и да продължаваме развиването си в Европа, само че ще се радваме също и на подпомагане и поддръжка от сътрудниците ни тук в Америка ", сподели Светослава Симеонова.

" За мен, когато имаш младежи, решили да иновират в България, да развият своята концепция в България и тя да бъде приета по-късно на европейско и международно равнище, е нещо, което желаеме да продължим да вършим с иновационната стратегия за всеки един българин ", сподели Светослава Симеонова.

Според локални американски вложители в дълготраен проект България може да играе основна роля в областта на нововъведенията и дълбоките технологии, с помощта на компютърните си експерти и богатия си опит в тази сфера.

Репортер: Петър Георгиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР