Въпрос на време е дроновете да навлязат в ежедневието, но

...
Въпрос на време е дроновете да навлязат в ежедневието, но
Коментари Харесай

Британска фирма пусна за кратко в продажба специален дрон за разходка на кучета

Въпрос на време е дроновете да навлязат в всекидневието, само че английска компания откри приложение, с което да се употребяват даже по два пъти дневно - за разходки на кучета. В интернет против сумата от 2000 паунда се оферираше специфична нова джаджа, гарантираща безвредно извеждане и прибиране на домашния любим по авансово заложено трасе без нуждата от човешка интервенция, заяви " USA Today ".

" Предлагаше " е в минало време, тъй като обявата към този момент не е дейна, евентуално поради множеството проблеми и въпроси, които слага приолжението на летящата машинка за тази цел.

Компанията, основана в Северен Йоркшир, Англия, популяризираше продукта си с мотото: " Дайте дрон на кучето си ". Дронът за кучета има вградена прибираща се каишка, автоматизирано ръководство и дететктори за безвредно придвижване и попречване на конфликти и оплитания, както и заложена " безвредна " височина на полет, т.е. такава че кучето да не може да го хване и изяде.

Батерията устоя за 30-минутна разходка и има GPS система за авансово програмиране на маршрута, пишеше в описанието за късото време, в което беше налично онлайн. Също по този начин излъчва онлайн разходката на приемника на притежателя.

" Има дни, в които просто не можете да намерите време за разходката на дребния бандит. Ние сме отсреща ", пишеше в уеб страницата на куче-дрона. Не пишеше обаче за какви кучета е предопределен, тъй като немски дог да вземем за пример елементарно би могъл да го завлече накъдето си изиска или пък да го приземи, до момента в който йоркширкско териерче може и да се окаже в полет вместо на разходка, разясняват от американската медия. Не се загатваше нищо и за това кой прибира " резултатите " от разходката на кучето, които съвсем на всички места е закононарушение да се оставят като замърсяване на околната среда.

Вероятно тъкмо поради тези неясноти в последна сметка компанията се е отказала от концепцията си. Засега.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР