Въпрос на време е африканската чума по свинете да се

...
Въпрос на време е африканската чума по свинете да се
Коментари Харесай

Експерт: Въпрос на време е африканската чума по свинете да се пренесе в Южна България

Въпрос на време е африканската чума по свинете да се придвижи в Южна България, счита доктор Георги Желев от Ветеринарномедицинския факултет в Стара Загора. Той приказва пред представители на бургаски общини при започване на огромна осведомителна акция.

Близо 100 души от общините Айтос, Карнобат, Сунгурларе участваха на първата среща от осведомителната акция, инициирана от Областната дирекция "Земеделие и гори " в Бургас: "Очаквам нова вълна на африканката чума по свинете ", предизвести доктор Георги Желев стопаните и добави: "Заради тази неинформираност, поради тази небрежност, просто чакам в действителност в този момент да има нова вълна. Дано не съм прав, само че въпрос на време е тя да мине Балкана. Заболяването е тук, равнищата е пламнала ".

Прасетата, които се отглеждат в задните дворове, да бъдат заклани, преди да стигне до тях болестта, беше една от главните рекомендации към стопаните. Освен това служащите и транспортните средства да минават през стерилизация и хигиеничен филтър.

Д-р Желев предложи да се употребяват спиртни разтвори с до 70% концентрат или препарата "Глутаров алдехид ". Много от дезинфектантите се въздействат от твърдостта на водата в обособените области и се оказват неефективни, уточни още доктор Желев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР