Въпрос на няколко години е да изберем дали ще оцеляваме

...
Въпрос на няколко години е да изберем дали ще оцеляваме
Коментари Харесай

Ива Дойчинова: Имаме нужда от нов план Маршал

Въпрос на няколко години е да изберем дали ще оцеляваме по сложния метод или ще продължим да живеем добре. Дефиницията за интелигентен град минава най-често през качеството ни на живот. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Ива Дойчинова, програмен шеф на радиото, която посети австрийската столица - Виена, където се организира Smart City SuMMit. Това е годишно събитие, проведено от Виенската бизнес организация. 

" Около 70% от популацията на Европа живее в градове и ние сме длъжни да имаме визия за това по какъв начин ще управляваме климатичните промени в градовете, с цел да може да не се спасяваме от наводнения и несъразмерна горещина. Имаме потребност от нов проект " Маршал ". Няколко пъти се приказва, че новият План за зелено възобновяване на Европа е като нов проект " Маршал ". През 1948 година този проект цели да подкрепи финансово Западна Европа, с цел да се възвърне от войната. Сега нямаме война, само че може да имаме идна злополука, за това се приказва извънредно доста и нововъведенията, визиите и тактиките са нещо без което по никакъв метод няма да минем, когато става дума за развиване на градовете ", изясни Дойчинова.

По думите й в това отношение Виена е доста напред: " Има явен проект 2030 и 2040. До 2040 година във Виена би трябвало всеки един дом да се отоплява с възобновима сила. На 3000 метра подземен ще има басейн или контейнер с гореща вода. Отоплението ще се реализира през този контейнер. Всичко това ще се зарежда с фосилна сила. Виена основава бъдещето, тъй като са извънредно огромни визионери, създавайки модел, по който един град би трябвало да се движи и да се развива ", сподели още Ива Дойчинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР