Въпрос на месеци е България да влезе в чакалнята на

...
Въпрос на месеци е България да влезе в чакалнята на
Коментари Харесай

България влиза в чакалнята за еврото до месеци, обяви зам.-шеф на ЕК

Въпрос на месеци е България да влезе в чакалнята на Еврозоната, разгласи пред Българска национална телевизия зам.-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, чиито ресори са еврото и обществения разговор.
„ Формалното решение би трябвало да се вземе от Европейската централна банка и страните, които вземат участие във Валутно-обменния механизъм “, уточни Домбровскис.
Еврокомисарят обвърза допускането на страната ни в чакаляна за еврото със положението на банковата система. „ Една от сферите, която би трябвало да бъде оценена, е дали българските банки са устойчиви на шокове. Знаем, че българското държавно управление към този момент оповести политическото решение, че желае участие в Еврозоната и има желание да кандидатства за чакалнята “, разяснява той.
Домбровскис добави, че от Европейската комисия желаят интензивно да вземат участие и да поддържат този развой. „ В момента работим върху точните дати, само че стана дума по-скоро за месеци, в сравнение с за години “, сподели още той.
Днес зам-шефът на Европейска комисия, който е в София, ще се включи в огромна полемика за еврото и участието на България в еврозоната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР