„Въпрос на формалност е документите да бъдат разписани от археолога”,

...
„Въпрос на формалност е документите да бъдат разписани от археолога”,
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Въпрос на един подпис е проектът за Небет

„ Въпрос на условност е документите да бъдат написани от археолога”, сподели кметът Здравко Димитров във връзка проблемите с документите за социализацията и реставрацията на Небет тепе, част от огромния план „ По крепостните стени на Филипопол”.

Както PlovdivTime към този момент писа, подадените в Националния институт за недвижимо културно завещание документи не са правилни, защото на тях липсва подписът на археолога проучвател София Христева, която правеше разкопки през 2016 и 2017 година

Градоначалникът не разяснява дали тези новопроучени зони ще бъдат експонирани, каквато е рекомендацията на Министерство на културата. Само посочи, че е разговарял с шефа на Археологическия музей доцент Костадин Кисьов.

„ Ако би трябвало документите ще бъдат върнати и ще ги занесем в музея, с цел да бъдат подписани, или археологът ще отида там да ги разпише”, приключи Зико.

Пламен Райчев, който е директно дава отговор за процедурата също разяснява тематиката: „ Надявам се да осъществяваме го в период. Тук отново изпадаме в един пояснителен режим, които не зависи напълно от нас. Проектът е подготвен и е за координиране в НИНКН. В момента, в който тази процедура приключи, ние имаме подготвеност да издадем строително позволение и да стартира работата”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР