Въпрос към всички горди стопани на кучета – питали ли

...
Въпрос към всички горди стопани на кучета – питали ли
Коментари Харесай

10 начина, по които кучетата изразяват любовта си

Въпрос към всички горди стопани на кучета – питали ли сте се по какъв метод кучето ви се пробва да се свърже с вас? Как демонстрира признателност, любов, схващане, даже неспокойствие и яд?

Е, тези въпроси са били артикул на научни проучвания епохи наред, а доста учени са следили държанието на любимците, с цел да доближат до отговорите. И, представете си, те са много явни: вдигнатите опашки демонстрират благополучие и подготвеност за игра, влажното носленце – че здравословното положение е положително, а погледът от време на време е знак, че желаят по-специално внимание и грижа.

Но дано да се фокусираме съответно в 10 от методите, по които кученцата демонстрират обичта си.

1. Когато ни гледат право в очите

Да, тъкмо по този начин. Ококореният взор и взирането в очите на стопанина показва обич и дълбока обвързаност. Подобна поведенческа реакция има и при индивидът, когато се взира в погледа на обичания си.

2. Когато спят по тил наоколо до нас

Учените са разкрили, че когато кучето ни спи по тил се усеща нехайно, умерено и в сигурност. Близостта идва от доверието, което то има към стопанина си, по тази причина в случай че вашият любим спи при вас, то безспорно изпитва топли усеща.

3. Когато споделят играчки или храна с нас

Любопитен факт е, че при кучетата е заложена концепцията за „ глутницата “. Тъй като произлизат от семейство вълци, опитомените четириноги споделят храна и плячка единствено на доверените си другари. Тези поведенчески особености демонстрират, че в случай че любимецът ви носи играчките си и даже ви приканва с муцунка да ги вземете, това автоматизирано е пояснение в обич.

4. Когато се прозяват дружно с нас

Скорошни изследвания показаха, че както хората, по този начин и кучетата се прозяват заразно. А заразното прозяване е обвързвано с емпатията. Друго пояснение за това е, че когато кучетата „ повтарят “ дейностите ни, те недвусмислено демонстрират, че са подготвени да ни следват. Можете да извършите елементарен тест, с цел да се уверите дали кучето ви обича – просто се прозейте.

5. Когато застанат пред нас и ръмжат на други животни

Това не е единствено знак за самоотбрана, само че и знак, че ви пазят от непознати нашественици. От друга страна, много кучета „ ревнуват “ стопаните си, в случай че да вземем за пример подушат мирис от друго куче или в случай че споделите храната му с различен четириног любим. Всичко това свидетелства за дълбока обвързаност и обич.

 10 метода, по които кучетата показват любовта си

6. Когато махат с опашка

Разбира се, всеки знае, че когато кучетата махат с опашка, се радват. Но тълкуването на това деяние не свършва дотук. То съдържа в себе си цялостен специфичен език, посредством който любимците ни приказват. Във всеки случай, това несъмнено е израз на обич и угриженост към стопанина.

7. Когато са ококорени и оплезени

Учените са разкрили, че кучетата трансформират напълно физиономията си когато стопанинът ги огледа. Това включва покачване на веждите, от което следва ококорването и оплезването.

8. Когато ни разрешат да ги допираме по главата

Друг знак, който потвърждава любовта и лоялността на вашето куче, е, когато ви разрешава да докосвате главата му. Като цяло кучетата не обичат да се потупват по главата и някои от тях даже могат да го възприемат като опасност и да се озлобят. Така че, в случай че кучето ви ви разреши да извършите това, вие сте специфичен за него.

9. Когато ни следят търпеливо по какъв начин излизаме

Ако кучето ви се усеща умерено, когато излизате и ви чака търпеливо да се приберете, това е знак, че се доверява и знае, че няма да го изоставите. Но, в случай че се усеща обезпокоително и стартира да скимти и лае всякога, когато се приготвяте за излизане, има способи да извършите раздялата малко по-поносима за любимеца. Погалете го по главата, дайте му лакомство и му говорете безшумно и умерено.

10. Когато се облягат на нас

Понякога кучето се обляга на стопанина си, тъй като се усеща обезпокоено и желае протекция от стопанина си. В други случаи обаче това е откровена демонстрация на обич, угриженост и почитание. Правило ли ви е усещане по какъв начин, когато се нараните, чувствате болки или просто сте заболели, домашния любим ляга навръх мястото, което ви боли. Добри лекари и психолози са.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР