Въпреки заснежените върхове по планините, пролетният пейзаж в града ни

...
Въпреки заснежените върхове по планините, пролетният пейзаж в града ни
Коментари Харесай

По-близо и по-дълго сред природата с новата колекция на Fjällräven за пролет-лято 2024

Въпреки заснежените върхове по планините, пролетният пейзаж в града ни изпълва с фантазии и очаквания за по този начин чакания по-слънчев сезон. Подготовката за безбройните щастливи мигове измежду природата, когато полъхът напразно е топъл и слънцето гали лицето и косите ни, към този момент е почнала най-малко за шведския бранд Fjällräven. За сезон пролет-лято 2024 аутдор специалистът внася редица усъвършенствания в емблематични свои модели и линии, придържайки се все по този начин към своите строги стандарти, заложени от създателя на марката Оке Нордин през 1960 година.

Изкуството да казваш „ не “

Преди 64 години Оке Нордин основа освен това от компания за произвеждане на аутдор екипировка. Той сътвори забележителна работна нравственос и метод към природата що се отнася към планинската екипировка. Как Оке реализира това? С неведнъж казване на „ не “. Особено на бизнес специалисти и маркетингови експерти, които му предвещаваха, че бизнесът му няма да успее, в случай че той не се приспособява към най-новите фешън трендове. Вместо това той се довери на експертни знания, персонален опит и вслушване в потребителите. Резултатът е налице: екипировка, която е с отлична функционалност, само че без да е за сметка на природата. 64 години по-късно Fjällräven удвоява своята ангажираност към природата, като продължава да споделя „ не “. Не на нездравословните химикали, не на несправедливото отношение към животните, не на ресурсоемки материали и не на краткосрочни трендове. Брандът е постигнал забележителен прогрес в последователното унищожаване на химикалът PFC.

Дългото и комплицирано пътешестване стартира още от 2009 година. Въпреки непрекъснатите провокации, от Fjällräven не се отхвърлят и напъните им дават резултат, защото през днешния ден те гордо декларират, че с изключение на за някои ципове на оборудването им, всички останали модели се създават без потребление на PFC. Също по този начин, от марката са актуализирали всички модели, направени с G-1000 материи, тъй че те да са направени единствено от рециклиран полиестер и органически памук. Това е забележителна стъпка напред за понижаване на въздействието на шведската марка върху околната среда. А за по-разтегливите разновидности на G-1000 материята, които съставляват по-малко от 1% от цялата G-1000 налична, от марката употребяват 13% чист полиестер, с цел да обезпечат издръжлива и разтегателна функционалност.

Любими модели с усъвършенствана функционалност

Fjällräven внася усъвършенствания и в някои обичани модели екипировка на запалянковците, като раницата Kajka, да вземем за пример. От марката се вслушаха в предложенията за усъвършенстване, отправени от потребителите, с цел да включат новата Kajka в сбирката си за сезон пролет-лято 2024. От Fjällräven са създали общо 18 на брой в дизайна, в това число по-добър комфорт посредством по-лека структура,  ергономичен презрамки и по-добро нагласяване на регулиращия колан. Kajka също има джобове за бутилки в профил, както и дъждобран със ярко отразители.


Допълнения има и в фамилията на Abisko и Kånken. Малко по-просторна версия на класическата раница, Kånken Outlong е идеална за туризъм и други действия навън, както и пътешестване до работа и учебно заведение. Изработена от материята Vinylon (същата, като тази на Kajka), раницата идва с огромни странични джобове, затварящи се с връв, ленти за закрепване на велосипедни светлини и джобове освен от горната, само че и от долната страна на раницата. Kånken Outlong се създава без съзнателно потребление на PFC.



При новите модели от серията Abisko, устойчивостта е сложена преди всичко. С издръжливи материи като G-1000 Air Stretch и функционални елементи в лицето на регулируеми яки и крачоли на панталоните, новата екипировка в серията обезпечава оптимална отбрана против естествените прищявки. Дори и най-горещият ден в планината е приятност с трекинг ризата за дами Abisko. Свободен контур, с по-дълга част откъм гърба и направена от лек и еластичен рециклиран полиестер. Ръкавите могат елементарно да се навиват, за по-голямо улеснение и проветривост, а яката може да се обърне за спомагателна отбрана против слънцето.


Тази година има и рожденик в фамилията на Fjällräven – панталоните Vidda Pro стават на 25 години. Изработени от G-1000 материя, формирана от рециклиран полиестер и органически памук те са проектирани с в допълнение укрепване на задната част и коленете, защото там най-често се случат протърквания. Направени са без съзнателно потребление на PFC и имат по няколко джоба по цялата дължина на крачола за предпазване на дребни движимости.


Във Fjällräven, постоянно са разработвали с горделивост аутдор екипировка още от 1960 година. И компанията не стопира да продължава по пътя към предлагането освен на екипировка за един трек, а основаване на мемоари с нея километър след километър и година след година. Инвестицията е за един път, само че оборудването е за повече от един път. Това е пътят напред.


Моделите екипировка на Fjällräven са налични в магазините на марката в Paradise Center, The Mall, както и в Sport Depot Mega Store и на www.sportdepot.bg
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР