Въпреки засилените мерки за сигурност на дербито Левски - ЦСКА

...
Въпреки засилените мерки за сигурност на дербито Левски - ЦСКА
Коментари Харесай

На косъм от нов ужас на "Левски" - ЦСКА

Въпреки засилените ограничения за сигурност на дербито Левски - ЦСКА (2:2) в сряда, на Националния стадион "Васил Левски " за малко е щяло да се стигна до нов смут. На предходния дуел сред двата тима бомбичка, хвърлена от бранш "Б ", рани тежко служител на реда Гергана Зашева. Сега фенове се оплакаха, че едвам не са били премазани при напускането на оборудването.

По подигравка на ориста обстановката се разиграва на вход №1 - тъкмо където предходната сряда пострада служител на реда Зашева. Баща със своето дете се радват на обичания Левски, само че пробват да си тръгнат 15-20 минути преди последния съдийски сигнал, с цел да избегнат навалицата. По това време обаче вратата е затворена и защитавана от полицейски кордон.

Двамата търпеливо изчакват, само че животът им се оказва заплашен, когато и други фенове прииждат и ги притискат.

"Не бяхме позволени да излезем. През това време зад нас започнаха да идват много хора. Образува се навалица. Настъпи суматоха. Стояхме прави 40 минути. На решетките сме били най-малко 20 индивида. Зад нас имаше най-малко още 200-300 ", описа Емил Цолов пред БТВ.

"Нямахме въздух. Усещах, че ще припадна! ", добавя синът му Иво.

Затиснатите в тунела звънят на телефон 112. Опитват и разговор с кордона пред вратата. "Казаха, че им е спусната заповед и не могат да създадат нищо. Отговориха, че си пазят хляба. Попитах дали хлябът е по-голям от живота на няколко деца ", добави Емил Цолов.

Според наредбите на Министерство на вътрешните работи почитателите на спечелилия в дуела се задържат, до момента в който се изтеглят тези на съперника. "Най-вероятно не е било разрешено да се излиза, защото се е изнасяла другата агитка - на ЦСКА. Във всички случаи това е обявено по уредбата и би следвало феновете да не подхождат към входовете ", изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Емил Цолов обаче е безапелационен, че не е чул или прочел указания на стадиона - нито по уредбата, нито на таблото. "Тази некомпетентност можеше да докара до жертви ", акцентира той.

При сходен случай преди 29 години 92 души бяха премазани на стадион "Хилзбъро " в мач сред Ливърпул и Нотингам Форест.

По случая към този момент тече инспекция от Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР