Въпреки забраната за движението на ТИР-ове във Врачанско, която е

...
Въпреки забраната за движението на ТИР-ове във Врачанско, която е
Коментари Харесай

Малоумие! Забраниха ТИР-овете към Ботевград още снощи – тапата днес е нечовешка

Въпреки възбраната за придвижването на ТИР-ове във Врачанско, която е в действие от нощес, през днешния ден на пътя сред Мездра и Ботевград се образува километрична запушалка от тежкотоварни коли, оповестява bTV. Полицията се пробва да контролира придвижването, само че ситуацията в действителност е комплицирана.

Снегонавяванията в допълнение утежняват ситуацията в района, където по традиция се образуват огромни преспи.

Във Врачанска област най-тежка е зимната конюнктура в община Оряхово, където поради мощния вятър има големи снегонавявания. До няколко метра са тук-там преспите по пътя сред Оряхово и Кнежа край село Селановци и село Галово. В Селановци е прекратено електрозахранването поради повреда. Със заповед на кмета Росен Добрев са анулирани образователните занятия до сряда в това число, с цел да се избегнат произшествия при извозването на учениците. С високоприходима кола на общината се извозва храна на близо стоте консуматори на обществения патронаж. Предвидени са порции за три дни.

В четири общини в област Видин прекратиха образователните занятия, поради усложнената зимна конюнктура. Има и затворени пътища. Ограничено е придвижването на всички транспортни средства по третокласните пътища Раброво - Бориловец, както и Церова вода - Милчина лъка на територията на област Видин, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Останалите пътища са проходими при зимни условия. Заради ниските температури и затрудненото напредване на пътуващите възпитаници и са прекъснати занятията в учебните заведения в общините Белоградчик, Бойница, Димово, Ружинци. Бойница тази заран е и с прекратено електрозахранване. В община Видин, където снежната завивка е окол 20 сантиметра, кметовете на население места са в непрекъсната връзка със снегопочистващите компании. Според метеорологичната прогноза се чака снеговалежът да продължи до на следващия ден на обяд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР