Въпреки забраната полицията разби поредното тайно парти с десетки посетители,

...
Въпреки забраната полицията разби поредното тайно парти с десетки посетители,
Коментари Харесай

Организират тайни партита в София, влиза се с парола, няма маски и дистанция

Въпреки възбраната полицията разруши следващото скрито празненство с десетки гости, които са без маски и не съблюдават отдалеченост.

Тайни празненства се вършат от началото на въведените от страната ограничавания за скупчване на хора, описват осведомени пред btvnovinite.bg

Става дума за празненства, проведени най-вече в зали и пространства чартърен, множеството, от които са в покрайнините на града или в полите на Витоша.

За тези купони хората се уговарят нормално през групи в обществените мрежи, а с цел да участват на такова празненство получават специфична ключова дума за достъп.

Почти всички заведения съблюдават възбраните, само че има и изключения. Един от откритите извършители е клуб за латинотанци в центъра на София, в региона на НДК. Малко преди среднощ в събота полицията влиза по сигнал на жители в заведението и заварва вътре празненство с десетки посетители.

Посетителите са били 42-ма души, нито един не е носел маска.

„ Много от тях танцуваха, в сепаретата към дансинга използваха алкохол, барманката, която е открита, няма трудов контракт. Следващо нарушаване – че касовите апарати въобще не са включени. Така че ние ще сезираме способените органи “, изясни Румен Костадинов IV полицейско ръководство в столицата.

Купонът е бил с защита, таксата за вход била по 10 лева на човек, а за ключова дума гостите са употребили името на притежателя.
Снимка: бТВ  Организират секрети празненства в София, влиза се с ключова дума, няма маски и отдалеченост

Униформените влизат дружно с други гости. В момента клубът е затворен, само че на вратата стои публикация със лист на уроците по танци, които се организират в заведението. Екипът ни не съумя да открие притежателя макар многократните опити.

Това не е първото нарушаване на клуба. На 21 ноември полицията открива 200 индивида, заключени вътре. Въпреки глобите празненства не престават.

От Министерство на вътрешните работи разкриват, че нарушителите постоянно заключват клиентите си, не отварят на полицията и нарушават по всевъзможен метод ограниченията за сигурност.

Здравните управляващи пък обясниха, че данните за участниците в тайните празненства не стигат до тях и няма по какъв начин да проследят дали по-късно те популяризират вируса. При нарушавания, обаче, следват санкции.

Полицията е връчила призовки и ще сформира актове на всички участници в незаконното празненство, а глобите са от 300 до 1000 лева по закон.

Глобите за притежателя са от 500 до 2000 лева, само че поради многото и фрапантни нарушавания по случая ще бъде сезирана и прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР