Въпреки взетите мерки на много хора им се случва да

...
Въпреки взетите мерки на много хора им се случва да
Коментари Харесай

Какви мерки да предприемем след изкаран Covid-19?

Въпреки взетите ограничения на доста хора им се случва да се заразят с Covid-19. А интервалът след боледуването, е също толкоз значим, колкото и самото боледуване. За да се възвърне организмът ви изцяло, би трябвало да помислите и да обърнете внимание на здравословна диета и набирането на нужните витамини. След като сте боледували един път, е изцяло допустимо да се болестите още веднъж. За да поддържате имунитета си мощен и да подпомагате възобновяване, би трябвало да отговаряте на витамините и минералите, от които тялото ви се нуждае.

Някои храни съдържат повече витамини, минерали и антиоксиданти от други. В интервала след Covid-19 е потребно да ги добавите към всекидневието си. В този материал сме ви подготвили няколко забавни храни, които биха ви помогнали, откакто сте прекарали ковид инфекцията, и кои храни ще ви оказват помощ да подобрите здравословното си положение.

Здравословна диета – ключът към възобновяване на организма

Цитрус

Трябва да се употребяват плодове от групата на цитрусите, защото са богати на витамин С. Тези плодове се борят със свободните радикали и укрепват имунната ви система, с помощта на високото наличие на витамин С и антиоксиданти. Ако добавяте 1 лимон към салатата си всеки ден и ядете 1 портокал, можете да задоволите дневната си потребност от витамин С, без да имате потребност от добавки. Ако сега приемате, също може да се възползвате от богатите на витамини цитруси.

Яйца

Яйцата са първокласен източник на протеини и храна, която съдържа всички аминокиселини, от които се нуждаем. Когато добавите яйца в менюто си, те ще поддържат потребността ви от протеини, с цел да се възвърне увреждането на клетките. Те подкрепят здравето на сърдечно-съдовата ви система, като покачват положителния холестерол в тялото. Можете да консумирате яйцата сварени за закуска или под формата на омлет вместо обяд.

Риба

От източниците на качествени протеини, рибата е храна, която би трябвало да включите в ежедневната си диета за мощен имунитет. Тя е доста потребна за вашето тяло със наличието на йод, протеини и здравословни мазнини. Консумирайки риба един път седмично, ще се понижи рискът от инсулт и инфаркт. Важен миг е методът на готвене на рибата. Процесът на пържене усилва наличието на мазнини в рибата и понижава наличието на здравословни хранителни субстанции. При готвене на рибата би трябвало да се употребяват способи като варене, печене или на скара.

Броколи

Съдържащи витамин С, витамин К и биоактивни съединения, броколито укрепва имунната система и понижава възпалението. Богатото им наличие на фибри защищава сърдечно-съдовата система. Освен това улесняват храносмилането и подкрепят положителното положение на храносмилателната система. Не забравяйте да добавите в менюто си зеле и брюкселско зеле, както и карфиол.

Моркови

Те получават своя мрачно оранжев цвят от доста скъп антиоксидант, наименуван бета-каротин. Този антиоксидант укрепва имунната ни система. Но също така, той контролира кръвния поток с витамин А, витамин К и наличие на калий. Не забравяйте да добавите моркови към вашите салати, ястия или консумирайте 1-2 броя, с цел да потиснете апетита си за сладко сред храненията. Влияе позитивно на хора с проблеми с кръвното налягане, а съгласно изследванията, свързани с Covid-19, при доста хора се появяват проблеми с кръвното и разреждането на кръвта. Винаги може да заложите и на, защото подкрепя за понижаване на вероятността от формиране на тромб.

Джинджифил

Джинджифилът е доста здравословна храна със мощен противовъзпалителен резултат, с помощта на съдържащия се в него гингерол. Освен имуноукрепващия си резултат е потребен и при гадене. Намалява риска от заболяване, като противодейства на бактериите и вирусите. Ако изпитвате гадене по време на или след Covid-19, можете да опитате да консумирате чай от джинджифил.

Мед

Ако е естествен, медът е храна, която съдържа доста скъпи антиоксиданти. Намалява признаците на кашлица, които се появяват по време на заболяване и усъвършенства качеството на съня. Ако към момента имате признаци на кашлица след Covid-19, можете да опитате да консумирате 1 чаена лъжичка мед дневно. Освен това можете да задоволите потребностите си за сладко със здравословна храна, вместо да избирате нормалните сладки неща от магазина. При консумация е належащо да се заобикаля обработката, доколкото е допустимо и да не се излага на високи температури, с цел да се предотврати образуването на токсични субстанции.

Бадеми

Бадемите съдържат доста витамин Е, магнезий и фибри. Здравословните мазнини в него усъвършенстват здравето на сърцето ви, като намаляват неприятния холестерол. Той също по този начин поддържа вашата имунна система с помощта на мощни антиоксиданти като витамин Е.

Грижата за тялото и организма по време на и след превозване на вирусна зараза е от огромно значение. Ако вие сте прекарали Covid-19, консултирайте се с вашия доктор, и при нужда, направете проучвания, с цел да видите какви са следствията върху организма ви.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР