Въпреки всички компромиси, които направи, парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще

...
Въпреки всички компромиси, които направи, парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще
Коментари Харесай

Атанасова: Направихме много компромиси с ПП-ДБ

" Въпреки всички взаимни отстъпки, които направи, парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще поддържа този кабинет в името на стабилността и на развиването на страната. Направихме прекомерно взаимни отстъпки. Не помня в историята някой да се е отказал от своя мандат, с цел да даде късмет на идващ подобен, единствено и единствено да има постоянно определено държавно управление ".

Това съобщи Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС, по БНР. Тя напомни, че присъединяване им в това държавно управление с втория мандат е единствено с претендента за ротационен министър председател Мария Габриел.

По думите ѝ равнището на политическия диалог, който се чува от изнесените от Радостин Василев записи на съвещание на Националния съвет на Политическа партия, би трябвало незабавно да бъде променено:

" В този смисъл е и Декларацията от петък (2-ри юни) на министър председателите Денков и Габриел във връзка с администрацията и нейната работа. Те да са гаранти за това, че няма да бъде уволнявана администрацията, няма да се организират политически чистки и всичко, което в този диалог (от записите - б.р.) стана обществено известно ". 

Атанасова акцентира, че от ГЕРБ нямат проекти да прекратят общото ръководство с ПП-ДБ след локалните избори.

" Доверието сред нас занапред стартира да се гради. ГЕРБ-СДС се държи доста по-коректно, тъй като, когато ние имаме рецензия, я споделяме ясно, заявяваме своята позиция и я отстояваме. Не участваме в подмолни сделки.... Ако някой би трябвало да чака доверие посред ни, това ще сме ние ".  

Десислава Атанасова разяснява и поискания от основния прокурор имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, като акцентира, че гласуването по тази тематика не е била част от договарянията за кабинет: 

" Г-н Борисов в последните 12 години няма имунитет. Разсъжденията, че сега може да бъде притискан, са нелепи.... Свързвам оповестяването на искане за събаряне на депутатски имунитет с обстоятелството, че правосъдната промяна е в ход и не може да бъде спряна ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР