Въпреки уверението, че ще влезе в пленарната зала вчера, той

...
Въпреки уверението, че ще влезе в пленарната зала вчера, той
Коментари Харесай

Има скандални факти по доклада: ПП-ДБ поискаха извънредно заседание на НС заради Боташ

Въпреки уверението, че ще влезе в пленарната зала през вчерашния ден, той не откри място тази седмица в програмата, изясни Рибарски. В същото време точки, за които нямало отчети, били включени в дневния ред.

Вчера ръководителят на Народното събрание Росен Желязков не включи точката за разискване. В коридорите на Народното събрание Павела Митова от " ИТН ", член на краткотрайната комисия, изясни, че са постъпили в допълнение секретни данни и по тази причина отлагането на отчета е вярно.

Има извънредно скандални обстоятелства и разкрития по този отчет, които ние няма да оставим в последните седмици на това Народно събрание да останат скрити за обществото, съобщи Рибарски. Според него има метод по какъв начин поради класифицираната информация отчетът да бъде разискван, без да се разкрива комерсиалната загадка.

Според сътрудника му Мартин Димитров разглеждането на отчета се отсрочва заради две аргументи. Първо, ГЕРБ пази Румен Радев и неговия екип, който е сключил този контракт, второ - с назначението на служебния министър на енергетиката ГЕРБ на процедура са подкрепили този контракт, тъй като министърът е взел участие в целия развой и те са поели политическа отговорност, счита Димитров.

Планът на ГЕРБ е този отчет да не се гледа в зала и да не бъде даден на ДАНС и прокуратурата, както ПП-ДБ желаят, сподели Димитров.

Той счита, че би трябвало да стартира предоговаряне на контракта с " Боташ ", тъй като, по думите му, страната ни губи към милион дневно, без даже да внасяме газ по контракта.

Докладът е при ръководителя на краткотрайната комисия Жечо Станков от ГЕРБ-СДС, отговорността към този момент е негова, акцентира депутатът. Той към този момент една седмица не внася отчета в случай, че този контракт ни коства по милион дневно, т.е. за тази седмица към 7 милиона към този момент са платени, посочи Мартин Димитров.

Притеснително било и че служебният министър на енергетиката, който е взел участие в процеса на договаряне, мълчи по тематиката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР