Въпреки трудностите, през които премина през 2022, Матео Беретини очаква

...
Въпреки трудностите, през които премина през 2022, Матео Беретини очаква
Коментари Харесай

Беретини: Целите ми са завръщане в Топ 10 и титла от Големия шлем


Въпреки компликациите, през които мина през 2022, Матео Беретини чака новия сезон с оптимизъм и много високи упоритости. В изявление за Eurosport италианецът съобщи, че огромните му цели за идната година са завръщане в Топ 10 и купа от Големия шлем.

Беретини стартира отлично годината, като игра полуфинал на Australian Open и доближи до рекордното за него шесто място в ранглистата. Впоследствие обаче римлянинът пропусна целия сезон на клей поради интервенция на ръката. Втората ракета на Италия се завърна по впечатляващ метод, спечелвайки купите в Щутгарт и Куинс, само че полетът му бе пресечен от позитивна проба за Covid-19, която го извади от Уимбълдън.

„ Все още смятам себе си за един от най-хубавите в света. Спомням си, че при започване на годината играх против Алкарас и още тогава се уверих в големия му капацитет. Знаех, че му предстоят велики неща. Не чаках да се издигне толкоз бързо, само че той заслужава всичко, което реализира, и го приветствам “- сподели международният №16.

„ В същото време обаче Новак и Рафа са си Новак и Рафа. Те постоянно ще бъдат в борбата за най-големите титли. От позиция на възрастта съм сред тях и Карлос, само че макар претърпените компликации мисля, че съм изцяло кадърен да възвърна най-хубавата си форма. Целта ми е да се завърна в Топ 10, а по-късно – ще забележим. Преди интервенцията на ръката бях шести в света и знам, че това е моето равнище “ – добави миналогодишният финалист на Уимбълдън.

През последната година и половина италианецът на няколко пъти бе покрай дебютната си купа от Големия шлем. След като игра в мача за купата на Шампионата, той доближи до полуфиналите на US Open и Australian Open. 26-годишният тенисист съобщи, че ще продължава да се стреми към „ мейджър “ трофей, както и към допустимо най-хубаво класиране във всеки шампионат, в който взе участие.

„ Мисля, че имам шансове да печеля купа от Големия шлем. През последните години не бях по никакъв начин надалеч от това да го реализира. Това сигурно продължава да е една от задачите ми. Разбира се, здравето ми е главен приоритет, защото в случай че съм контузен, няма по какъв начин да играя. Но в случай че съм във форма и се усещам добре, задачите ми ще са купа от Големия шлем и Мастърс и като цяло класиране в заключителните етапи на най-големите шампионати. Сигурен съм, че съм в положение да го направя “ – приключи Беретини.

Макар да загуби от Стан Вавринка в първи кръг на Diriyah Cup, италианецът продължава присъединяване си в Саудитска Арабия. Днес той и Андрей Рубльов ще се изправят против Александър Зверев и Доминик Тийм в полуфинала на двойки.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР