Въпреки това разследването ще продължи.Близо два часа след освобождаването от

...
Въпреки това разследването ще продължи.Близо два часа след освобождаването от
Коментари Харесай

Прокуратурата обяви, че няма достатъчно данни за да бъдат повдигнати обвинения срещу Борисов

Въпреки това следствието ще продължи.

Близо два часа след освобождението от ареста на Бойко  Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова прокуратурата разгласи, че няма задоволително данни с цел да бъдат повдигнати обвинявания против тях. От държавното обвиняване обаче дадоха обещание интензивно да работят по следствието.

Вече публично може да се каже, че следствието против тримата е почнало по сигнал, обвързван с изнудването на Васил  Божков. Разпитани са очевидци, разказали за срещи на намиращия се в Дубай предприемач с Бойко Борисов и Владислав Горанов, само че нито един не е споделил да е виждал Божков да им дава пари

В разпита си пък премиера Кирил Петков разказал за срещата си европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, на която споделил, че упрекнатият за 19 закононарушения Божков се оплаквал, че е трябвало да заплаща на експремиера и на някогашния финансов министър милиони.

За това доказателства не са събрани, споделиха от прокуратурата и дори оспориха обвиняването в изнудване.

Ето какво сподели заместник-административният началник на Софийската градска прокуратура Иво Илиев:

" Което закононарушение допуска постоянно опасност с принуждение или други незаконно деяние с тежки последици за изнудвания. Такива доказателства в материалите, които са ни докладвани все още, няма. Дали му харесва на някого или не, ние работим единствено с доказателства, които са събрани по законоустановения ред и с правни причини. Ние ви дадохме обстоятелствата и информацията с която разполагаме. Изводите си ги правете вие ".

От държавното обвиняване се оплакаха, че са получили огромна част от доказателствата в 20.30 часа, когато Борисов, Горанов и Арнаудова към този момент са били освободени. Че не е имало искане от проверяващия служители на реда тримата да бъдат упрекнати и арестувани за 72 часа.

От СГП оспориха неотложността на снощните полицейски дейности, тъй като сигналът, с които те са били стимулирани, са обществено известни от близо две години. Оспориха и компетентността на органите на Министерство на вътрешните работи да разследват  някогашния министър председател и някогашния финансов министър, тъй като право да вършат това по закон имат единствено следствените органи.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР