Въпреки това превозвачите казват, че с тези цени са на

...
Въпреки това превозвачите казват, че с тези цени са на
Коментари Харесай

Между 15 и 40% са поскъпнали билетите за междуселищните автобуси в Русенско

Въпреки това превозвачите споделят, че с тези цени са на ръба на банкрута

Между 15 и 40% са поскъпнали билетите за междуселищните рейсове в Русенска област. Превозвачите споделят, че с тези цени са на ръба на банкрута. В същото време пасажерите, въпреки и множеството да демонстрират схващане, са недоволни от покачването, изключително тези, които всеки ден вървят на работа до близкия град, споделя Даниела Василева за

Някои от превозвачите са вдигнали цените си още през ноември, а други са изчакали да пристигна новата година.

В същото време недоволни са и превозвачите. С началото на пандемията пасажерите в Русенско съществено са намалели, а това се е отразило на приходите им, макар че по множеството направления е понижен броят на курсовете. Много от водачите също напускали.

"Празни вървим. Горивото доста нарастна. Абсолютно всичко се подвигна – елементи, гуми. От огромен рейс минахме на дребни ", показа Неждет Хебибов, транспортьор.

"Нямаме безусловно никакви финансови средства, с цел да можем да покриваме загубите. Опитваме се посредством страната по финансовите стратегии, които ни отпускат, само че не можем да се осъществяваме по всичките стратегии ", съобщи Иво Дончев, притежател на превозваческа компания.

Превозвачите споделят, че при тези условия не могат да отделят средства за нови рейсове, а условията на състезанията непрестанно порастват.

"Ще хвърляме контракти, когато свършат нашите финансови средства ", сподели още Иво Дончев.

Засега не се планува повишение на автобусния билет за градския превоз в Русе, който от години е един лев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР