Милиони погрешно вярват, че са алергични към пеницилин - това са симптомите

...
Въпреки това, нова информация от Кралското фармацевтично дружество (RPS) установи,
Коментари Харесай

Въпреки това, нова информация от Кралското фармацевтично дружество (RPS) установи, че до 95% от тези етикети са "сметнати за неправилни след цялостна алергия тестване".

Други изследвания, публикувани в Journal of Antimicrobial Chemotherapy през 2019 г., изчисляват, че неправилните записи за алергия към пеницилин засягат 2,7 милиона души само в Англия.

Пациентите без досие за алергия към пеницилин в сравнение с тези, които имат такъв, имат повишен риск от смърт, сочат публикувани данни.

Защо може да мислите, че сте алергични към пеницилин

RPS казва, че хората може да повярват, че са алергични, ако сте имали често срещани странични ефекти от лекарството - като гадене или диария.

ДНК тест за предотвратяване на причинена от антибиотици глухота при новородени, препоръчан за употреба от NHS < /p>

Понякога лекуваната инфекция може също да причини проблеми като обрив, който се счита за алергична реакция и се съобщава като такава, се казва в него.

В допълнение, алергия, докладвана много години преди, може би в детството, може да се е успокоило, но усещането за наличие на алергия остава.

Как да разберете дали наистина сте алергични

В повечето случаи алергичната реакция е лека до умерени и могат да бъдат под формата на:

Повишен сърбящ кожен обрив Кашлица Хрипове Стягане в гърлото, което може да причини затруднения в дишането

Повечето от тези леки реакции могат да бъдат успешно лекувани с приемане на антихистамини, според уебсайта на NHS.

Прочетете повече:
NHS одобрява 90-минутна стомашна процедура за отслабване
Учените казват, че лекарството за COVID, свързано с мутация на вируса

В някои случаи пеницилинът може да причини тежка и животозастрашаваща реакция. Пациентите се приканват да се обадят на 999 или незабавно да отидат в спешна помощ, ако имат:

Кожен обрив, който включва мехури или лющене на кожата Проблем при говорене Подуване на устата, лицето, устните, езика или гърлото Силно хриптене или стягане в гърдите или гърлото и мъчите се да преглъщате

Понастоящем няма препоръчани от NHS домашни тестове за алергии към пеницилин. Личният лекар може да назначи някои тестове за алергия или да ви насочи към специализирана клиника, за да провери дали ги имате.

Какво можете да направите, ако смятате, че сте етикетирани неправилно?

Говорителят на RPS Тасе Опуту каза: „Всяко лекарство има ползи и вреди и аз призовавам пациентите да задават въпроси относно етикета за алергия към пеницилин в медицинското си досие.

„Много хора са с нисък или много нисък риск да имат истинска алергия към пеницилин и често откриваме, че след внимателно проучване те могат да приемат пеницилин безопасно.

„Други, които може да са имали тежка реакция в миналото, ще се нуждаят от тестове за алергия и в някои случаи може никога да не могат да приемате пеницилин."

Тя добави: „Пациентите трябва да говорят със своя фармацевт или друг здравен специалист, за да разберат разликата между страничните ефекти и алергичните реакции, които понякога могат да изглеждат подобни , така че да получат най-ефективното лечение за техните нужди."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР