Въпреки това картата е приета с доста по-малко като площ

...
Въпреки това картата е приета с доста по-малко като площ
Коментари Харесай

Част от дюните на плаж Каваци край Созопол са изчезнали frognews.bg

Въпреки това картата е призната с много по-малко като повърхност дюни от предходните картирания.

 

Позицията на Министерство на околната среда и водите се стимулира със значителното разминаване в определянето на границите на пясъчните дюни при неколкократните заснемания, свързани с процедурата по разработване на плана профилираната карта.

 

Съгласно Наредбата за основаването и поддържането на профилираните карти и регистри, пясъчните дюни се отразяват в профилираните карти, като техните граници се снимат от ботаник фитоценолог и специалист по брегова геоморфология.

 

Според екоминистерството през последните две години възлаганията през последните две години са точно на учени и специалисти, притежаващи нужния опит и експертиза в областите, свързани с определянето на пясъчни дюни.

 

„ Видно от показаните резултати и направените планове на профилирани карти са налице основни разлики сред заключенията на ангажираните учени и специалисти, взели участие в визитите на място “, се показва в позицията на Министерство на околната среда и водите.

 

От там допълват, че дефиницията за пясъчни дюни, дадена в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, също основава опция за разнообразни тълкования и води до разнопосочни резултати.

 

Затова е належащо прецизиране на концепцията, методологията и критериите за установяване на пясъчните дюни, по метод недопускащ разнообразни тълкувания, показват още от ведомството.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР