Въпреки топлата зима на Витоша ски ще се карат. Това

...
Въпреки топлата зима на Витоша ски ще се карат. Това
Коментари Харесай

Радослав Пеев, Витоша ски: Около 70 млн. евро са необходими за обновяване на съоръженията

Въпреки топлата зима на Витоша ски ще се карат. Това увери в ефира на " Хоризонт " Радослав Пеев от компанията концесионер, като уточни, че се поставят старания за заснежаване на пистите: Правим всичко допустимо да заснежим писта " Витошко лале 1 "   - сега оръдията работят, има условия, въпреки и не толкоз положителни, тъй че оръдията да работят.  Разчитаме също по този начин и природата да ни помогне с натурален снеговалеж.  Остава ни единствено горната част на пистата да заснежим, над Меча поляна, тъй че още напълно малко още ще държим скиорите в очакване.  И според от това какъв брой сняг навали и какъв брой успеем да произведем ще имаме изясненост по кое време ще можем да отворим, макар неподходящата прогноза  - в идващите дни дават още веднъж стопляне и то не малко.  

Има дребна смяна в цените на картите за оборудванията на Витоша:От 22 на 26 е нараснала цената от този сезон на полудневните карти и на нощното каране.  Въведохме нови фамилни карти./.../ Всички промени и настоящите цени може да откриете на нашия уебсайт " Витоша ски " и да се запознаете както настоящата метеорологична конюнктура, по този начин с лифтовете които работят, работно време, цени и всякаква настояща информация, каза Радослав Пеев. Той посочи и оборудванията, които ще работят през сезона:Симеоновският въжен превоз работи всеки ден с работно време от 8.30 до 16.30 часа. Драгалевският въжен превоз ще работи събота и неделя и празнични дни с работно време от 9.00 до 16.30 часа.  Имаме подготвеност да пуснем " Витошко лале 1 ", " Витошко лале 2 ", когато има условия дружно с влек " Черни връх ", също по този начин и влек " Помагалски " -  за тях също по този начин знаете, че би трябвало и натурален сняг да навали задоволително, тъй че да можем да подготвим пистата и трасето на влека. Имаме подготвеност и с двата влека в местността Меча поляна.  Също по този начин на ветровала ще работят и двете уреди.
Съоръженията са профилактирани и се прави редовнато им поддръжка, сподели Пеев. 
Непрекъснато харчим неимоверни суми, с цел да поддържаме тези амортизирани и остарели уреди. Надявам се от ден на ден хора да се убедят, че е извънредно остаряла  инфраструктурата ни тук на Витоша и наболелия въпрос за приемането на Плана на ръководство. Да открият всички, че в действителност това е главната спънка, с цел да се обновят оборудванията тук, да се вземат незабавни ограничения за приемането на тази актуализация на Плана за ръководство. В последна сметка би трябвало страната да покаже, че в действителност има предпочитание на Витоша да се развива туризмът.Знаете, че Витоша е дестинация освен за зимен туризъм -  тук работят лифтовете целогодишно, също хижите  както от тази страна, по този начин и от другата страна  - откъм Конярника и Ветровалаq се посещават целогодишно.  Там имаме желание да възстановим Княжевския въжен превоз и да го удължим, тъй че в действителност Витоша да бъде използвана  - естествено оправдано и екосъобразно, целогодишно и от двете страни  -  ски зоните, които са проектирани още през 60-те години на предишния век.
Каква инвестиция е необходимая с цел да бъде осъвременена планината?  Според плановете, които бяхме правили преди няколко години, приказваме за над 70 милиона евро. Защото тук би трябвало да се подменят безусловно всички уреди, в това число и кабинковият въжен превоз Симеоново,  (необходими са средства ) за инсталациите за техническо заснежаване, които би трябвало да се изградят, езерото, което би трябвало да се построи и което да обезпечава при възможни пожари./.../ Изключително доста неща, които би трябвало да се създадат -   рекултивация на пистите,  подмяна на осветление...Тоест парите, които ще похарчим, са в действителност доста, само че пък за сметка на това оправдано, ще стане в действителност една красива ски зона, от която всички посетители на столицата и софиянци да се любуват на планината и на приятното чувство целогодишно тук.Целия диалог с Радослав Пеев чуйте от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР