Въпреки своята неувереност, пролетта отдавна е тук, а само няколко

...
Въпреки своята неувереност, пролетта отдавна е тук, а само няколко
Коментари Харесай

Как и защо да правим детокс на лимфната система

Въпреки своята нерешителност, пролетта от дълго време е тук, а единствено няколко следващи топли дни са ни нужни, с цел да почувстваме прилив на нови сили и предпочитание за нови завършения. Много вероятно е обаче да не сме се избавили напълно от товара на дългата зима и макар високите градуси да не можем да скъсаме напълно с изтощението и летаргията.
 Достатъчно сън и хидратация - единствените ефикасни способи за детокс на организма
Единствените два работещи метода за детокс

Защо не сме се сетили по-рано

Разбира се, че страстите и психическото ни положение са значими, само че не по-важно е и общото положение на организма. А лимфната система е една от водещите в него, тъй като е обвързвана с редица процеси и може да стане причина за не едно и две болести, в случай че не действа вярно - като артрит, кожни проблеми, затруднено храносмилане, постоянно главоболие, инфекции на синусите и други.

За да избегнем този нежелателен сюжет е целесъобразно няколко пъти в годината да вършим лимфен детокс, а всеки ден да съблюдаваме някои съществени правила, с цел да ни служи лимфната система безотказно. 
 Снимка 616688

Детоксът се показва в няколко дни - от един до три, в които одобряваме единствено течности, без никаква храна. Водата е от значително значение за действието на лимфната система, а в този случай, в който целим нейното пречистване, към нея прибавяме прясно изцеден сок от цитрусови плодове. Важно е да одобряваме по три-четири литра течност дневно, а след края на прочистването се зареждаме последователно.

Ако сходен режим с апетит не е за нас, то може да създадем част от ежедневната си рутина останалите лесни способи за подкрепяне функционалността на лимфната система и попречване на нейното задръстване.
 Снимка 616690

Движение

Тази система не е като кръвоносната и лимфната течност се придвижва само с помощта на придвижванията, които правим с тялото си. И в тази ситуация не се изискват тежки тренировки, тъй като даже леката физическа интензивност като разходка в парка ще подкрепи разпространяването на лимфа в организма. А най-стимулиращо за задачата се оказва скачането на батут или на въже.

Хидратация

От значително значение за лимфната система е да пием задоволително количество вода, съобразено с тежестта ни. Така освен се предпазваме от възможността да задържаме вода и да се усещаме подути, само че и лимфата извършва по-ефективно своите детоксикиращи функционалности в организма.

Към чистата вода може да прибавяме и комат лимон или лимонен сок. Препоръчва се и приемът на билкови чайове, най-много от кориандър, ехинацея, джинджифил, сминдух, астрагал.
 Снимка 545699

Контрастни душове

Горещата вода уголемява кръвоносните съдове, а студената ги свива. И когато ги редуваме, това основава резултата на помпа, с който елементарно и ефикасно се изхвърлят токсините от организма. Не е целесъобразно обаче за хора със сърдечно-съдови проблеми.

Сухо ексфолиране

Освен за положението на кожата, потреблението на четка за масаж на цялото тяло е потребно и за циркулацията на кръвта и лимфната течност. Необходими са ни единствено 10 минути преди баня, като след това може да продължим и под душа.

Лимфодренажен масаж

Това е специфичен тип масаж, който има за цел да подкрепи придвижването на лимфна течност, да унищожи натрупванията на отрови, в случай че има такива в организма, и да помогне за извеждането на нездравословните субстанции. Препоръчва се един път или два пъти в месеца.
 Снимка 616691

Облекло и козметика

Дори и да се усещаме добре в тях, е целесъобразно да заобикаляме прекомерно тесните облекла. Те блокират придвижването на лимфната течност и могат да провокират струпване на отрови. Освен това би трябвало да залагаме на модели от естествени материи, тъй като токсините в синтетичните платове се всмукват и доближават до лимфната система.

Същото важи и за козметичните артикули, които нанасяме върху лицето и тялото си. Те би трябвало да бъдат с оптимално изчистен състав, тъй като всичко, което попива в кожата, доближава и до лимфната система и въздейства на нейното действие, акцентира MindBodyGreen.

Дишане

Лимфната течност в организма е три пъти повече от кръвта, само че за нея няма помпа като сърцето, която да управлява придвижването й. Затова можем да го подпомогнем с дълбоки вдишвания и издишвания, посредством които токсините се транспортират по кръвта до черния дроб, който ги преработва и изхвърля.
 Снимка 327667

Хранене

Разбира се то също е значимо за положителното действие на лимфната система. Основната рекомендация е за консумация на непреработени и сурови храни, които са богати на разнообразни потребни субстанции.
 Лимоните, лимоновият детокс, по какъв начин да го създадем и защо оказва помощ
Нуждаем ли се от лимонен детокс

Плюсове и минуси

В този лист са зеленолистните зеленчуци, плодовете с ниско наличие на захари, ленено семе, чиа, авокадо, чесън, бразилски орех, бадеми, орехи, червени боровинки. Трябва да заобикаляме захарта, солта, соята, модифицираните храни, изкуствените подсладители.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР