Въпреки студа и снега, хиляди демонстранти се събраха вчера в

...
Въпреки студа и снега, хиляди демонстранти се събраха вчера в
Коментари Харесай

В Белград протестираха срещу Вучич

Въпреки студа и снега, хиляди стачкуващи се събраха през вчерашния ден в Белград, с цел да изразят недоволството си от автократичното ръководство на президента Александър Вучич и неговото държавно управление, съобщи АП.

Участниците в шествието надуваха свирки и минаха през центъра на сръбската столица, като някои от тях носеха чадъри поради валящия сняг. Някои от хората носеха и жълти жилетки, които станаха знак на опозиция за протестиращите във Франция. Демонстрантите стопираха пред постройката на президентството и настояха за оставката на Вучич. Преди седмица още веднъж стачкуваха хиляди, откакто бандити нападнаха и биха водач на опозиционна партия. Тогава те оповестиха като надпис на демонстрациите си лозунга "Стоп на кървавите ризи ".

"Няма да бъдем спрени или заглушени ", сподели водачът на партия Левица на Сърбия Борко Стефанович, който получи пострадвания по главата при нападението, осъществено предишния месец в южния град Крушевац. Опонентите на Вучич упрекват за насилието това, което те разказват като климат на заплашване и боязън, налаган от ръководещата популистка коалиция на президента.

Вучич е някогашен краен националист, който в този момент споделя, че желае Сърбия да се реформира и да се причисли към Европейския съюз. Но съгласно критици Вучич е лимитирал демократичните и медийните свободи, което той отхвърли, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР