Въпреки спада в приходите на българските хотели като цяло, през

...
Въпреки спада в приходите на българските хотели като цяло, през
Коментари Харесай

Над 10% ръст на приходите от български туристи през май

Въпреки спада в приходите на българските хотели като цяло, през май 2019 година нощувките и приходите от българи са повече от предходната година по същото време, предава в. „ 24 часа”.

През май 310 573 българи са пренощували в местата за настаняване, което е с 8,5 на 100 повече на годишна база. Средствата, които са оставили в хотелите, надвишават 25,725 млн. лева - растеж от 10,5%. От огромните морски курорти по нашето Черноморие към този момент единствено Св. Константин и Елена и Дюни не са наранени от спада на туристите и на приходите. Дори в противен случай – през май приходите от нощувки на хотелите в курорта Св. Константин и Елена означават 50% растеж по отношение на същия месец на м.г.

Те са 1,5 млн. лева в този момент по отношение на 1,054 млн. лева през м.г., демонстрират данните на Национален статистически институт. Друг подобен курорт е Дюни. През май м.г. приходите от нощувки на местата за настаняване в курорта са били 288 хиляди, до момента в който през май 2019 година са 414 хиляди лева т.е. растежът е 43%. И в двата курорта процентното съответствие сред доходи от нощувки на българи и на непознати жители през сравняваните месеци се трансформира напълно едва в интерес на българите, демонстрират данните. Приходите на останалите курорти бележат спад. Най-силен е той в Златни пясъци – 18%. Слънчев бряг през май 2019 година има с 10% по-ниски доходи в съпоставяне със същия месец на м.г., а най-слаб е спадът в Албена – 5,5%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР